Magyarország kalandos túraútvonalai - Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből /Túrázók nagykönyve

Magyarország kalandos túraútvonalai - Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből /Túrázók nagykönyve

Dr. Nagy Balázs
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
IPC Könyvkiadó
Kiadás éve
2020
Terjedelme
352 oldal
Dimenzió
142 mm x 200 mm x 25 mm
Vonalkód
9789636357405

Magyarország kalandos túraútvonalai - Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből /Túrázók nagykönyve


Egy túrán sosem vagyunk egyedül, még akkor sem, ha valóban egymagunk rójuk az utat – a környezetünkben megbújó élőlények ugyanis mindig elkísérnek bennünket. A rejtőzködő állatvilágot nem könnyű észrevenni, ám sokat segít, ha tudjuk, milyen élőhelyeken vezet keresztül utunk, és milyen jelekre kell odafigyelnünk, hogy – kis szerencsével – megpillanthassuk két- vagy éppen négylábú barátainkat. Túrázók nagykönyve sorozatunk tizedik kötete ezúttal ebben nyújt nekünk segítséget.

Négy különböző élőhelytípus szerint ismertetjük a vadakkal kecsegtető útvonalakat, és természetesen magukat a lakókat, nyomaikat, jeleiket is. Könyvünkben helyet kaptak az erdők, a síkságok, a vizek világa, illetve a ma már ember által érintett, településekkel tagolt, sűrűbben lakott, egykori vadon is. Élőhelytípusonként három, eltérő hosszúságú, terepadottságú, kifejezetten változatos túraútvonalon vezetnek végig bennünket a szerzők – gyalogosan, kerékpárral vagy éppen evezve. Egyvalami azonban mindegyikben közös: az állatles hatalmas izgalmakat tartogat!

Korábban megjelent köteteinkhez hasonlóan az útleírásokat gyakorlati információkkal egészítettük ki: minden túránál szerepel a távolság, a szintemelkedés, a bejáráshoz szükséges idő, a pontos útvonal, a nehézségi fok, a tervezéshez támpontot nyújtó áttekintő térkép, illetve a szerzők által készített képanyag – a megszokott minőségben. A dr. Patkó László vadbiológus által írt ismertetések pedig olyan természetjárásra hívnak, ahol minden apró részlet számít, ahol az élő környezet megfigyelése kerül a fókuszba.

Vár a vadon, keljünk útra, és ismerjük meg környezetünk rejtőzködő, de meglepően színes vadvilágát! Nyomozómunkára fel!
Borító ár:
5 999 Ft
Korábbi ár:
3 899 Ft
Online ár:
4 259 Ft
- 29%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása