A csendes összeesküvés

A csendes összeesküvés

Dr. Meskó G. Zoltán
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve
2006
Vonalkód
9789630779401

A csendes összeesküvés


Dr. Meskó G. Zoltán 1928-ban Kassán született.

Márai Sándor városában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Orvosi diplomáját 1952-ben kapta kézhez a pozsonyi J. A. Comenius Orvostudományi Egyetemen. Pályáját a kassai klinikán folytatta; a gyermekkardiológiára szakosította magát.

Tanársegédként tért vissza a pozsonyi egyetem gyermekklinikájára.

1968-tól kezdve Németországban, majd az Egyesült Államokban folytatott tudományos kutatást, kórházi praxist egyre magasabb vezetői pozícióban. 1986-ban egyetemi magántanár lett a State University of New Yorkon. Tagja a londoni Royal Society of Medicine-nek, az American Academy of Pediatrics-nek és az American College of Cardiology-nak. 1998-ban tagjai közé választotta a Szlovák Orvostudományi és Kardiológiai Társaság, és a Christian Hynek éremmel tüntették ki.

Ez az angolul és németül is napvilágot látott könyve gondos kutatáson alapuló munka, amelyet az adatok mellett külön hitelesít az a tény, hogy Meskó G. Zoltán fiatalemberként személyesen élte át, tanúskodta végig mindazt, amiről beszámol.

Nevezetesen arról, hogy közvetlenül a II. világháború után, de elsősorban 1948-at követően milyen ideológiai boszorkányüldözés zajlott le a pozsonyi orvostudományi egyetemen, mely során a vezető professzorok többségét és közel 1000 diákot távolítottak el, mivel nem voltak hajlandóak magukévá tenni a marxizmus leninizmust, a pártdiktatúra parancsait és kitartottak keresztény meggyőződésük, értékrendjük mellett.

Minden, ami az egyetemen zajlott, regényszerűen izgalmas. Az orvostudomány és általában az orvosi hivatás megalázása, elzüllesztése valóban ebben az időben kezdődött el a szocialista blokk országaiban.
Borító ár:
2 000 Ft
Korábbi ár:
1 400 Ft
Online ár:
1 460 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +140 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása