Kik tartoznak egy csoportba? /Feladatok a gyűjtőfogalmak felismeréséhez

Kik tartoznak egy csoportba? /Feladatok a gyűjtőfogalmak felismeréséhez

Deák Dorka
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Tudatos Lépés Kft.
Kiadás éve
2013
Terjedelme
26 oldal
Dimenzió
210 mm x 250 mm x 2 mm
Vonalkód
9789639991637

Kik tartoznak egy csoportba? /Feladatok a gyűjtőfogalmak felismeréséhez


A hétköznapokban, de a tanulási folyamatokban is nagy segítség, ha egyes dolgok, tárgyak között párhuzamot tudunk felfedezni, azonos csoportba tudjuk sorolni őket.
Az asszociáció, vagyis a társítás, a közös tulajdonságok felderítése gyakorlottságot kíván.
E füzet azért készült, hogy a 4?8 éves gyerekek gyakorolhassák az összetartozók, a hasonló tulajdonságú tárgyak, élőlények felismerését, és a gyűjtőfogalmak, csoportok tulajdonságai egyértelműen kirajzolódjanak a számukra.
A gyakran használt gyűjtőfogalmak (gyümölcsök, zöldségek, madarak stb.) mellett a gyerekeknek lehetőségük nyílik más jellegű csoportosításra is, például: fémből készültek, papírból készültek.
A játékos formában, színezéssel és rajzolással megoldható feladatok sokféle téma, fogalom pontosítását lehetővé teszik a szülők vagy segítők számára. Lényeges, hogy a feladatok megoldása után szóban összegezzék a gondolatokat, és így az elmélyítést segítsék. Például: a madarak olyan állatok, amelyek tollasak, csőrük van és tojást tojnak. Nem biztos, hogy minden madár jól repül, például a tyúk nem tud jól repülni. A denevér, bár tud repülni, nem madár, mert nincs tolla és a kicsinye sem tojásból kel ki.
A lapok alján az "Ide tartozik" csoportban találják a helyes megoldásokat. A "Nem színezett" kifejezés alatt közös tulajdonságuk alapján kaphatnak nevet a képek. Más csoportosítás is elfogadható lehet. Az "Ide tartozik még" kategória ötleteket ad az üres karikák kitöltéséhez.
Borító ár:
690 Ft
Korábbi ár:
483 Ft
Online ár:
504 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása