Fáraók és királyok

Fáraók és királyok

Vonalkód
9789639248960
A Fáraók és királyok a korai izraeliták valós világába kalauzolja el az olvasót.
Bemutatja:
• Salamon királyságának pompáját és magas fokú kultúráját,
• Saul király leveleit, melyeket ma a British Museumban őriznek,
• a leomlott jerikói falak feltárt maradványait,
• az egyiptomi szolgaság városát,
• a szolgaság és az Exodus fáraóit,
• végül József vezír palotáját és sírját, a legendás pátriárka csodálatos kultuszszobrával

Kevés, az Ótestamentum történelmi hitelességét alátámasztó bizonyíték került napvilágra a régészeti kutatások elmúlt két évszázadában. Mióta a múlt század végén megkezdődtek az ásatások a bibliai tájakon, a bibliatudomány képviselői sorra dobják félre a bibliai elbeszéléseket – József, Mózes, Józsué, Saul, Dávid és Salamon történetét –, melyeket a mítosz és a néphagyomány tárgykörébe száműztek.

David Rohl egyiptológus és ókortörténész fontos felfedezést tett, mely kétségbe vonja az ótestamentumi történelemről kialakult mai szkeptikus nézetet. Forradalmian új elmélete rámutat arra, hogy a régészek megfelelő helyeken keresték ugyan eddig is az izraeliták nyomait, de nem a megfelelő időben.

A kötetben bemutatásra kerülő új kronológia valódi történelmi környezetükbe helyezi a bibliai történeteket, és megdöbbentő régészeti bizonyítékokkal szolgál az Ótestamentum legkarizmatikusabb alakjainak létezésére. József, Mózes, Józsué, Saul, Dávid és Salamon életét történelmi perspektívából vizsgálva David Rohl bemutatja városaikat, palotáikat és sírjukat. A Fáraók és királyok olyan régészeti csodákat tár az olvasók elé, mint amilyen például József kultuszszobra vagy az egyiptomi szolgaság izraelita városa – ahol a kutatók megtalálták a bibliai csapások régészeti bizonyítékait – és Saul király levelei.
Eredeti ára: 3 498 Ft
2 624 Ft Internetes ár (fizetendő)
25 %
1% TündérPont
Jelenleg nem kapható!
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +262 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása