Az utolsó szolgálat - The last detail

Az utolsó szolgálat - The last detail

Darryl Ponicsán
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
IPC Könyvkiadó
Kiadás éve
2018
Terjedelme
240 oldal
Dimenzió
122 mm x 200 mm x 24 mm
Vonalkód
9789636356439

Az utolsó szolgálat - The last detail


"Trágár, ugyanakkor szellemes, vicces, ugyanakkor megható." - Variety

Az Egyesült Államok tengerészetének állományába tartozó matrózok története a hatvanas években játszódik. Buddusky első osztályú jelzőszolgálatost és Mulhall első osztályú irányzóhelyettest könnyű szolgálatra osztják be: a portsmouthi tengerészeti börtönbe kell kísérniük Larry Meadowst, aki nyolc évet kapott, amiért ellopott negyven dollárt egy adománygyűjtő-ládából.
A két tiszthelyettes szíve megesik a tizennyolc éves fiún, és elhatározzák, hogy emlékezetessé teszik számára az utat a börtönig, megmutatják neki az élet szebbik oldalát. Ám a többnapos dorbézolás után jön a kényszerű kijózanodás. Portsmouthba érve szembesülniük kell a tengerészlét brutalitásával, és a rendkívüli kísérőszolgálat keserű tragédiába torkollik.
A regényből 1973-ban forgattak filmet JACK NICHOLSON főszereplésével, aki 1974-ben elnyerte a cannes-i filmfesztivál és a brit filmakadémia legjobb férfi alakításért járó díját, valamint ezen szerepéért Oscar-díjra is jelölték.

"Olyan mélyen emberi, hogy az olvasó úgy érzi, mintha maga is tanúja lenne az eseményeknek." - San Raphael Independence Journal
Borító ár:
2 999 Ft
Korábbi ár:
390 Ft
Online ár:
390 Ft
- 87%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása