Beszélgetések a baloldaliságról - Heller Ágnessel és Tamás Gáspár Miklóssal

Beszélgetések a baloldaliságról - Heller Ágnessel és Tamás Gáspár Miklóssal

Révai Gábor
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve
2019
Terjedelme
156 oldal
Dimenzió
136 mm x 206 mm x 13 mm
Vonalkód
9789634334644

Beszélgetések a baloldaliságról - Heller Ágnessel és Tamás Gáspár Miklóssal


Milyen jövőt kínál a 21. század a baloldalnak? És mit kínál a baloldal a 21. századnak? A Szovjetunió utódállamaiban és a volt "szocialista tábor" országaiban vannak még ugyan baloldali pártok, de szinte lehetetlen megmondani, miért nevezik magukat baloldalinak és hogyan viszonyulnak a baloldali hagyományokhoz. Úgy fest, hogy ahol a kommunista elit hosszú évtizedeken át uralkodott, ott a baloldaliság eszméje kihalt. Nyugat-Európában ugyanakkor él még a baloldali hagyomány. Ha csekély is a pártok támogatottsága, és eltűntek a karizmatikus baloldali vezetők, Bécsben még ma is százezrek vonulnak fel a "munkásosztály nemzetközi seregszemléjén" az eszme nevében.
Révai Gábor és filozófus beszélgetőtársai, Heller Ágnes és Tamás Gáspár Miklós áttekintik a baloldaliság történetét, megvilágítják a liberalizmushoz fűződő viszonyát, és elmagyarázzák, miért is válhatott a "baloldali" jelző már-már szitokszóvá egyik-másik országban. Mindeközben pedig saját, sokszor ambivalens viszonyukat is tisztázzák a baloldali ideológiákhoz.

Révai Gábor Libri Kiadónál megjelent könyvei: Beszélgetések az elmúlásról (2015), Beszélgetések a függőségről (2016), Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről (2018).

HELLER ÁGNES: Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS erdélyi születésű magyar filozófus, esszéíró, publicista, egyetemi oktató. Az utóbbi húsz évben a marxista elmélet világszerte ismert művelője.
Borító ár:
3 499 Ft
Korábbi ár:
2 449 Ft
Online ár:
2 554 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása