Az üvegvár

Az üvegvár

Vonalkód
9789632617107

Az üvegvár


Jeannette Walls szüleivel nőtt fel, akiknek ötleteik és makacs meg nem egyezésük átok és megváltás volt egyben. Rex és Rose Mary Wallsnak négy gyermeke volt. A kezdetekkor nomádok módjára éltek, ide-oda költözve a délnyugati sivatagi városokban, kempingezve a hegyekben. Rex egy karizmatikus, briliáns férfi volt, aki józanul gyorsan ráérzett gyermekei képzeletére, és fizikát, földrajzot tanított nekik, valamint mindent, ami egy félelemtől mentes élethez kell. Rose Mary, aki festett és írt, azt mondta, hogy ő izgalomfüggő. De sosem szabadult az aggodalomtól, hogy megfelelő életet biztosítson gyermekeinek. Ennek ellenére a művészet iránti szenvedélye mindig felülírta anyai kötelességeit.
Később, amikor kifogytak a pénzből, és megfakult a vándorló élet romantikájáról kialakult kép, a Walls családnak vissza kellett térnie a lehangoló, nyugat-virginiai bányászvárosba. Rex Walls elkezdett inni. Ellopta a félretett pénzt, és napokra eltűnt. Ahogy a család élete egyre jobban szétesett, Jeannette-nek és testvéreinek meg kellett tanulniuk megvédeni magukat, valamint támogatni egymást a szülők árulásai közepette. És végül, amikor az akaratuk és minden forrásuk is megvolt, el tudták hagyni otthonukat.
Jeannette Walls két évtizeden át titkolta gyökereit. Most azonban elmeséli igaz történetét, amelyből a Paramount hamarosan filmet is készít.

"Jeannette Walls nem rejtegeti a sebeit. Őszintén mesél fájdalomról, nélkülözésről, összetartásról és megbocsátásról."
Goodreads

"Hajléktalannak lenni egy nagy kaland - ahogyan Jeannette édesanyja mondaná. Ebben a különleges memoárban az írónő meglepő rajongással idézi vissza nomád életüket. Szülei gyengeségeinek elemzése helyett arról ír, hogyan formálódtak szerető, kalandos családdá a sok nehézség ellenére is."
Amazon

"Egy csodálatos, fájdalmas történet. Walls a The New York Timesnak megjegyzi: elérte azt, ami a legtöbb író álma; azaz olyan könyvet írt, amelyet ő maga is szívesen elolvasna."
Publishers Weekly

"A könyv olvasmányos és izgalmas. Egy döbbenetes családi történet, melyben a gyerek Jeannette-nek minden oka meglett volna a keserűségre. Ehelyett képes volt egy olyan világot felépíteni magának, melyben minden gond és nehézség szertefoszlott a rendíthetetlen szeretet csodájától."
Entertainment Weekly

"A memoárok napjaink modern tündérmeséi. Az írónak hatalmas kihívás ez, szembenézni az emlékekkel, mindent megérteni, és újra átélni. Az olvasókat lenyűgözi majd a Walls gyerekek rugalmassága és intelligenciája."
The New York Times
Borító ár:
2 999 Ft
Korábbi ár:
2 159 Ft
Online ár:
2 189 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása