Acélgyűrű /Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborúban (1914-1918)

Acélgyűrű /Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborúban (1914-1918)

Alexander Watson
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Park Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve
2016
Terjedelme
820 oldal
Dimenzió
165 mm x 235 mm x 42 mm
Vonalkód
9789633551790

Acélgyűrű /Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborúban (1914-1918)


Németország és az OsztrákMagyar Monarchia a gyors és kedvező végkimenetel reményével vágott bele az első világháborúba, ám várakozásukban hamar csalódniuk kellett. A hadba lépő Nagy-Britannia lezárta a feléjük vezető tengeri útvonalakat. A központi hatalmakat elvágták a hadianyag- és élelmiszer-szállítmányoktól, csapataikat legyőzték a lényegesen jobban felfegyverzett szövetségesek. Németország és a Monarchia fogva maradt a szövetségesek egyre összébb szoruló acélgyűrűjében.
Alexander Watson lenyűgöző munkája szokatlan módon a központi hatalmak szemszögéből ábrázolja a Nagy Háborút, mely szétforgácsolta a társadalmakat, lerombolta az államokat, és a szenvedés, faji gyűlölködés és erőszak rettenetes örökségét hagyta Kelet-Európára. Az Acélgyűrű az első világháború átfogó újraértékelése, gördülékeny, eleven stílusával felbecsülhetetlen értékű olvasmány.

A történész rendkívüli tehetségére vall, ha jól ismert narratíváknak új értelmezési lehetőséget kínál. Az Acélgyűrű szerzője meggyőzően birtokolja e képességet. Könyve páratlanul értékes művel gazdagítja a korszakról szóló történeti irodalmat.
The Wall Street Journal

Alexander Watson (1979) brit történész, a Londoni Egyetem tanára. Fő kutatási területe Nagy-Britannia és a központi hatalmak az első világháborúban. Elmélyülten tanulmányozza a nemzeti identitás, a kisebbségi integráció és a harckészség kérdését a német és az osztrákmagyar monarchia-beli hadseregben szolgálatot teljesítő lengyel egységeknél 1914 és 1918 között. Az Acélgyűrűt, mely a második könyve, a The Sunday Times 2014-ben az Év történelemkönyvének választotta.
Borító ár:
7 990 Ft
Korábbi ár:
5 593 Ft
Online ár:
5 833 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása