A szőlő metszése és zöldmunkái

A szőlő metszése és zöldmunkái

Vonalkód
9789632865942

A szőlő metszése és zöldmunkái


"A metszés és a zöldmunkák nagy szakértelmet, alapos felkészültséget igénylő műveletek. Részletes tárgyalásuk előtt ezért könyvünkben összefoglaljuk azokat az alapismereteket, amelyek az eredményes gyakorlati alkalmazáshoz nélkülözhetetlenek.
Elsőként a metszés alapjaival (a fás tőkerészek jellemzői és a metszés formai elemei) foglalkozunk. Ezt követően - a zöldmunkák bevezetéseként - bemutatjuk a hajtás és a rajta található oldalszervek gyakorlati szempontból fontos tulajdonságait. Áttekintést nyújtunk a hónaljhajtás, a levél, a rügyek, továbbá a kacs, valamint a virágzat és a termés morfológiai sajátosságairól.
Ismertetjük a metszés elméleti alapjait, sorra vesszük a metszés hatásaival, céljaival és biológiai alapjaival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Részletesen tárgyaljuk a hazánkban legelterjedtebb tőkeművelésmódokat és azok alakító metszését. Bemutatunk néhány lugasformát, valamint az európai és az Európán kívüli szőlőtermesztő országokban használt tőkealakokat. Röviden foglalkozunk a szőlőültetvények támrendszereivel, a támredszer szerepével, a szőlőtámaszok elemeivel, anyagaival.
Gazdagon illusztrált fejezetben írunk a metszés gyakorlatáról, a Magyarországon alkalmazott metszésmódokról, a metszés alapszabályairól, a metszés közben leggyakrabban elkövetett hibákról.
Mivel az utóbbi időkben a zöldmunkák szerepe jelentős mértékben felértékelődött a szőlőtermesztésben, a zöldmunkák általános biológiai alapjait, illetve az egyes munkaműveletek elméleti és gyakorlati fogásait részletesen tárgyaljuk." (a Kiadó)
Borító ár:
4 500 Ft
Korábbi ár:
4 500 Ft
Online ár:
3 825 Ft
- 15%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása