A győztes étrend /14 napos gluténmentes étrend a tökéletes testi és lelki kondícióért

A győztes étrend /14 napos gluténmentes étrend a tökéletes testi és lelki kondícióért

Novak Djokovic
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Gabo Könyvkiadó
Kiadás éve
2016
Terjedelme
216 oldal
Dimenzió
145 mm x 215 mm x 20 mm
Vonalkód
9789634063797

A győztes étrend /14 napos gluténmentes étrend a tökéletes testi és lelki kondícióért


2011-ben Novak Djokovic a sportújságírók szerint minden idők legkiemelkedőbb idényét teljesítette egyesben a professzionális teniszezők között. Összesen tíz tornán – köztük három Grand Slam-tornán – lett első, és sorozatban 42 mérkőzésen át nem talált legyőzőre. S ez a nagy bajnok két évvel korábban még alig volt képes végigjátszani egy tornát.
Hogyan lehetséges, hogy egy egykor különféle fájdalmakkal, légzési nehézségekkel és sérülésekkel küszködő játékos rövid idő alatt a világ első számú teniszezője lett? A válasz meglepő lehet: megváltoztatta az étrendjét.
A győztes étrend c. könyvben Djokovic felidézi, hogyan élte át Belgrád bombázását, s hogyan lett a háború sújtotta Szerbiában felnőve világ egyik legjobb teniszezőjévé, majd ezután bemutatja azt az étrendet, mely megváltoztatta az életét, s melynek segítségével sikerült a sportág csúcsára jutnia. Miközben a játékos rajongott a kenyérért, a tésztákét és különösen a családi éttermükben sütött pizzákért, szervezete egyszerűen képtelen volt megbirkózni a búzával. A glutén – a búzában található fehérjeféle – kiiktatása az étrendjéből azonnali eredménnyel járt: a játékos könnyebb, gyorsabb lett, s gondolkodása is kitisztult. Ahogy tovább kutatott, s igyekezett tökéletesíteni étrendjét, egészségügyi problémái megszűntek, megszabadult pár kilónyi súlyfeleslegtől, testi ereje és koncentrálóképessége nőtt, ami által sikerült valóra váltania két gyermekkori álmát: wimbledoni bajnok lett és a világranglista élére került.

Djokovic könyvében egy tizennégy napos tervet mutat be, mely által átalakíthatjuk testünket és az egész életünket. A heti étrend, az optimális emésztést szolgáló tudatos étkezés elmélete, valamint az ízletes, könnyen elkészíthető receptek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől, és a legjobbat hozza ki magából.
Djokovic ezen felül néhány egyszerű stresszkezelő technikát és a testet beindító, felpörgető gyakorlatot is bemutat, melyeket ő maga is alkalmaz mérkőzései előtt.
Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy javítsunk életünkön, közérzetünkön. A győztes étrend segítségével bárki erősebbé, egészségesebbé válhat néhány hét leforgása alatt.
Borító ár:
3 500 Ft
Korábbi ár:
2 450 Ft
Online ár:
2 555 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása