A DROGBÁRÓK BANKÁRA

A DROGBÁRÓK BANKÁRA

Vonalkód
9786155631368

A DROGBÁRÓK BANKÁRA


Egy beépített ügynök elképesztő története a drogkartellek nemzetközi pénzmosó-hálózatának leleplezéséről

Egy beépített ügynök igaz történe arról, hogy miként számolta fel a gátlástalan bankárok pénzmosó-hálózatát, akik bonyolult, nemzetközi pénzügyi rendszerek manipulációjával szolgálták ki drogbárók (Pablo Escobar), korrupt politikusok (Manuel Noriega), terroristák (Oszama bin Laden) és adócsalók igényeit.
ROBERT MAZUR éveket töltött azzal, hogy beépüljön a medellíni kartell bűnözőinek hierarchiájába. A korrupt bankárok és üzletemberek, akikkel összebarátkozott - sokan közülük továbbra is befolyással bírnak a világ sorsára - Bob Musella néven ismerték: úgy tudták róla, hogy gazdag, nagystílű, jó alvilági kapcsolatai vannak, és szeret jól élni.

Méregdrága lakosztályokban buliztak, palackszám itták a világ legfinomabb pezsgőit, Rolls-Royce kabrión jártak, és magángépeken repkedtek. De Mazur Armani öltönye alatt és Renwick aktatáskájában csöndben forgott a felvevőkészülék, és gyűjtötte a terhelő bizonyítékot a bűnözők ellen. Azután egy színlelt esküvő alkalmával ő vezette a razziát, amely megrázta az egész alvilágot. A művelet végén világszerte több mint nyolcvan férfi és nő ellen emeltek vádat. Az C-Chase művelet minden idők egyik legsikeresebb fedett műveleteként került be az USA bűnüldözésének történetébe, és az akció során begyűjtött bizonyítékok döntő szerepet játszottak a Manuel Noriega tábornokra kimondott ítéletben.

A drogbárók bankára annak történetét meséli el, hogyan járult hozzá Mazur gátlástalan bankárok lebuktatásához, akik bonyolult, nemzetközi pénzügyi rendszerek manipulációjával szolgálták ki drogbárók - köztük Pablo Escobar -, korrupt politikusok, adócsalók és terroristák igényeit. Szélesebb értelemben megrázó krónika ez talán minden idők legnagyobb és legkifinomultabb pénzmosó vállalkozásának emelkedéséről és bukásáról - egy olyan vállalatról, ami évi több száz millió dollárt forgalmazott és mosott tisztára. Valójában azonban megdöbbentő és eleven portré egy beépített ügynök életéről - és az áldozatokról, amelyeket ez a munka megkövetelt.

Veszélyes hazugságok, hajszál híján megúszott lebukások és zaklatott menekülések: A drogbárók bankára éppoly lebilincselő és fordulatos, mint a legizgalmasabb thriller - épp csak minden szava igaz.
Borító ár:
3 490 Ft
Korábbi ár:
3 490 Ft
Online ár:
2 618 Ft
- 25%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása