50 MEGHÖKKENTŐ ELMÉLET A VILÁGVÉGÉRŐL

50 MEGHÖKKENTŐ ELMÉLET A VILÁGVÉGÉRŐL

Vonalkód
9789633040843

50 MEGHÖKKENTŐ ELMÉLET A VILÁGVÉGÉRŐL


Mai világunk hemzseg a halálos fenyegetésektől és apokaliptikus vízióktól. Sok közülük ismerősen hangzik - terrorizmus, halálos vírusok, globális felmelegedés és háborúk -, de sok olyan is van közöttük, amelyeket elképzelni sem tudunk: bizarr kvantumrészecskék, amelyek egy egész planétát képesek elnyelni, genetikailag létrehozott szuperemberek, akik fajunk „kevésbé tökéletes” tagjait el akarják törölni a föld színéről, illetve mikroszkopikus méretű robotok milliárdjai, amelyek pár óra leforgása alatt sárgolyóvá változtathatják bolygónkat.
Ilyen és ehhez hasonló témákat fejt ki részletesen Alok Jha friss hangvételű és szórakoztató könyvében. Az 50 fejezetben utánajár egy-egy meglepő elméletnek és tudományos magyarázatot ad rájuk, rámutatva, hogy még a látszólag távoli fenyegetések is milyen veszélyt jelenthetnek létezésünkre. A témákat illetően nemcsak a nagyon is valóságos kockázatokkal járó környezetszennyezéssel, a természeti erőforrások kizsákmányolásával és a túlnépesedéssel foglalkozik, hanem olyan kevésbé ismert területeket is megemlít, mint például a strangeletek, a szuperviharok és egy földönkívüli invázió veszélyei. Az 50 meghökkentő elmélet a világvégéről átfogó útmutató a lehetséges apokalipszisek tudományos és társadalmi hátterének megértéséhez, és ahhoz, hogy mit tehetünk - ha egyáltalán tehetünk valamit - annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket.
Ez a könyv tanulságos, élvezetes, gyakran megdöbbentő és mindenképpen felvillanyozó utazás a fajunk megsemmisítéséért vetekedő rettenetes erők sokaságán keresztül.
Alok Jha a Guardian tudományos rovatának munkatársa, elsősorban a legfrissebb kutatások, illetve természeti katasztrófákra vonatkozó tudományos magyarázatok széles látókörű tudósítója. Fizikusként végzett az Imperial College London természettudományi karán.
Borító ár:
3 500 Ft
Korábbi ár:
2 555 Ft
Online ár:
2 555 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása