13. óra /Bengázi titkos katonái

13. óra /Bengázi titkos katonái

Vonalkód
9789634190400

13. óra /Bengázi titkos katonái


A Kadhafi-rendszer megbuktatása után Líbia második legnagyobb városában, Bengáziban, két amerikai létesítmény működött: a CIA kirendeltsége és egy kisebb diplomáciai képviselet. Mindkettőt civil jogállású fegyveresek, szerződéses magánvállalkozó operátorok és a Diplomáciai Védelmi Szolgálat ügynökei védték, minimális létszámmal.

2012. szeptemberében, a 9/11-i támadások évfordulóján helybeli iszlámista fegyveresek lerohanták a diplomáciai képviselet épületcsoportját, és megpróbálkoztak a CIA-létesítmény bevételével is. A merénylet során meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete, a külügy egy másik munkatársa, valamint két operátor. Az ügyből hatalmas, Barack Obama elnököt és Hillary Clinton külügyminisztert is érintő politikai botrány kerekedett Washingtonban.

Ez a könyv az életben maradt amerikai védők a leszerelésük óta fegyveres biztonsági vállalkozók szemszögéből meséli el a bengázi csatát, és bepillantást enged mind az anarchiába süllyedő Líbia életébe, mind az amerikai külpolitika napi gyakorlatába.

A kötetből 2016-ban Michael Bay rendezett nagy költségvetésű filmet John Krasinski, David Giuntoli, Pablo Schreiber, Toby Stephens, Max Martini és James Badge Dale főszereplésével.
Borító ár:
3 480 Ft
Korábbi ár:
2 540 Ft
Online ár:
2 540 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása