Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Nick Vujicic: Élet korlátok nélkül
-25%


cím: Élet korlátok nélkül
szerző: Nick Vujicic
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2012
súlya: 480 gramm
Dimenzió: 139 mm * 200 mm * 20 mm
Terjedelme: 299 oldal
ISBN: 9786155054600
   
ára: 3499 Ft
kedvezmény: 25%
internetes ár: 2624 Ft
   
Belelapozás

Az elmúlt években a szüleim már nyíltan megosztották velem a születésemet követő félelmeiket és rémálmaikat. Ahogy nőttem, természetesen nemcsak azt vallották be, hogy nem az a gyerek voltam, akiről álmodoztak. Az ér-kezésemet követő hónapokban anyu attól tartott, képtelen lesz gondomat viselni. Apu szerint sem voltak rózsás kilátásaim, és aggasztotta, milyen élet vár így rám. Mivel magatehetetlen voltam és nem életrevaló, úgy érezte, még Isten mellett is jobb helyem lenne. Megvitatták a lehetőségeiket, és az is szóba került, hogy örökbe adnak. Ám a nagyszüleim mindkét oldalról felajánlották, hogy gondoskodnak rólam. A szüleim ezt visszautasították. Végül úgy döntöttek, és úgy érezték, az ő felelősségük, hogy felneveljenek, ahogy tudnak.
Eleinte szomorkodtak, majd nekiláttak, hogy az ő testi korlátokkal született fiukat olyan „normálisnak” neveljék, amilyennek csak tudják. A szüleimnek erős a hite, és mindig is úgy gondolták, Istennek célja volt azzal, hogy ilyen fiút adott nekik.
Vannak olyan sérülések, amik gyorsabban gyógyulnak, ha mozgásban maradsz. Az élet sorscsapásaira ugyanez érvényes. Ha nem működik egy kapcsolat, ha a számlák drágulnak, ne tedd az életedet parkolóállásba, csak hogy a régi sérelmek igazságtalanságain rágódhass. Inkább az utat keresd magad előtt, amerre továbbmehetsz. Talán vár rád egy jobb meló, amiben jobban kiteljesedhetsz, s ami többet ad. A kapcsolatodat lehet, hogy csak fel kell rázni egy kicsit, de az is lehet, hogy egy jobb vár rád valahol. A pénzügyi nehézségeid pedig talán arra fognak ösztönözni, hogy új, kreatív módszereket találj arra, hogyan takaríthatsz meg többet és a gyarapodhatsz jobban.
Nem mindig tudod az irányításod alatt tartani, ami veled történik. Mert történik olyan az életben, ami nem a te hibád, és nincs erőd, hogy gátat szabj neki. Az a lehetőséged marad, hogy vagy feladod, vagy tovább küzdesz egy jobb életért. Azt tanácsolom, fogadd el, hogy minden okkal történik, és végül mindig valami jó származik belőle.

Életrajz

Nicholas James Vujicic (Brisbane, Ausztrália, 1982. december 4.) nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki a karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként született Ausztráliában. Édesanyja, Dushku betegápoló, édesapja, Boris pedig lelkész. Két testvére van. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban. A szülőket először sokkolta Nick állapota, ám hamarosan kiderült, hogy súlyos fogyatékosságától eltekintve gyermekük életképes. Így mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki. Az ausztrál törvényhozásnak köszönhetően előbb fogyatékosok számára fenntartott iskolába, majd az integrációt támogató iskolába járt. Iskolatársai sokat csúfolták, emiatt nyolcévesen depressziós lett, tízévesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg: megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba. Az elkeseredett lépés végül a szülei iránt érzett szeretetből fakadóan csupán kísérlet maradt. A középiskolát követően számvitelt és pénzügyi tervezést tanult, és végzettséget is szerzett.

Vujicic saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének. Egy ideig ugyan imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

Életének egyik fordulópontja az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiról szólt. Vujicic megértette, hogy nincs egyedül, akinek ilyen nehéz sors jutott. Másik pedig az, amikor tizenöt éves korában elolvasta János evangéliumának 9. fejezetét, amelyben Jézus Krisztus találkozik egy születése óta vak emberrel. Az embereknek azon kérdésére, miért született így ez az ember, Jézus azt feleli: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei.

Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Sok gyakorlással és akaraterővel megpróbálta megoldani a mindennap előtte tornyosuló feladatokat. Két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadássorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), könyveket jelentet meg és filmeket forgat.

A Kaliforniában élő Vujicic 2012. február 12-én feleségül vette barátnőjét, a malajziai származású Kanae Miyaharát, akivel jelenleg első gyermeküket várják.

 

Forrás: Wikipédia


A végtagok nélkül született Nick Vujicic hosszú utat tett meg érzelmileg az öngyilkosság kétségbeesett gondolatától, míg mára odáig jutott, hogy motivációs szónokként iskolákban, kórházakban, árvaházakban, templomi gyülekezetek előtt és börtönökben ő maga hirdeti, hogy egy súlyosan fogyatékos ember is képes teljes életet élni… ha akar. Már gyermekként rákényszerült, hogy kellemetlen kérdéseket tegyen fel magának a jövőjéről. Írása vigaszt és inspirációt nyújt mind a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő, mind a látszólag egészséges, ám gyakran kétségek között őrlődő ember számára. Saját példáján keresztül mutat utat a korlátaid ledöntéséhez; üzenetei megérintenek, mert hitelesek. Szenvedélyesen mesél belső küzdelméről, melynek során végül megtanulta elfogadni önmagát és a megváltoztathatatlant, s elmondja, hogyan találta meg az erőt és a bátorságot, hogy változtasson a sorsán. Nick zenél, úszik, szörfözik, és elvégzi az összes olyan hétköznapi cselekvést, ami számodra talán magától értetődő, de neki a lehetetlennel kellett szembeszállnia, hogy képes legyen megtenni azokat. Hagyd, hogy neked is megmutassa, hogyan indulhatsz el egy gyümölcsöző, korlátok nélküli élet felé.

Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 6. 19., kedd, Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
Felhős és napos28 °C, Felhős és napos
likeikon