Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Lőrincz Judit Lívia: Pufi Kandúr gazdát talál
-62%


cím: Pufi Kandúr gazdát talál
szerző: Lőrincz Judit Lívia
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2011
súlya: 290 gramm
Dimenzió: 210 mm * 230 mm * 10 mm
Terjedelme: 48 oldal
ISBN: 9786155054310
   
ára: 2599 Ft
kedvezmény: 62%
internetes ár: 990 Ft
   
Belelapozás

– Bocsánat! – rántotta vissza hirtelen a mancsát Pufi. – Nem tudtam, hogy ez a zsömle a tiéd. Nem vagyok tolvaj macska, de nagyon éhes vagyok.

      A fekete szem gazdája nem felelt, csak rémülten meredt Pufira. Apró, szürke állatka volt, amilyet a kandúr még soha nem látott.

      – Ne félj! – nógatta. – Az én nevem Pufi Kandúr. Vagyis igazából Kiválófalvi Köbszuper Koriolán volt valaha, de azt hiszem, ezt már örökre elfelejthetem. Ma kiderült, hogy sem kiváló, sem szuper nem vagyok, de igazából nem is akarok az lenni. A barátom, a hentes Pufi Kandúrnak hív, és ez nekem sokkal jobban tetszik. Úgyhogy te is nyugodtan hívhatsz így. Te ki vagy?

      – Én egér vagyok – cincogta a kis szürke állat.

      – Egér! Tényleg egér vagy? Képzeld, engem meg kidobott a régi gazdám, mert szégyent hoztam rá a mai kiállításon, és az új gazdám, a kendős nő elvisz egerésző macskának.

      Szegény kisegér teljesen ledermedt a rémülettől, de Pufi nem vette észre, így hát zavartalanul folytatta a mondókáját:

      – És én még azt hittem, hogy az egerészés az egy borzasztó dolog! De persze, akkor még nem ismertelek téged. Most, hogy már ismerlek, tudom, hogy az egerészés nagyon klassz dolog. Biztos az a lényege, hogy egerekkel kell barátkoznom, akik olyan aranyosak, mint te is. És most már azt is értem, hogy miért mondták, hogy az éhes macska jobban egerészik! Mert kaja mellett kell barátkoznunk. Mondjuk egy párizsis zsömle mellett. És akkor már nem csak a hentes lesz a barátom, hanem az egerek is. Szuper!

      A kisegér elhűlve nézett rá, még reszketni is elfelejtett.

      – Valami rosszat mondtam? Valami butaságot? – kérdezte elbizonytalanodva.

      – Te tényleg nem tudod, mi az egerészés? – kérdezte a kis állat.

      – De! Most már tudom. Veled kell barátkoznom, ez az egerészés.

      – Nem. Az egerészés egészen más.

      – Más? De hát mi más lehet az egerészés? Mi mást tudnánk mi ketten együtt csinálni?

      – Az egerésző macskák elkapják, és megeszik az egereket.

      – Megeszik? Mit? Hogy? Meg… úgy érted, hogy bekapják, és lenyelik, mint mondjuk ezt a zsömlét?!

      A kisegér szomorúan bólintott. 

Életrajz

Lőrincz Judit Lívia önéletrajz

 

1971. február 11-én születtem Budapesten. Életem első két évtizedét írógépkopogásban töltöttem, mert apukám otthon dolgozik, és lassan kialakult bennem az elhatározás, hogy író soha nem leszek. Anyukám viszont – a türelem élő szobra – végigolvasta nekem és az öcsémnek a gyerekkorunkat.

Általános iskolában még a technika és a rajz volt a kedvenc tantárgyam. A magyar irodalommal szemben meglehetősen ellentétes érzelmeim voltak, fogalmazásokat írni és olvasni – persze, hogy nem a kötelező olvasmányokat – imádtam, verset és életrajzokat bemagolni viszont rettentően utáltam. Gimnáziumban már egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem a vizuális művészetek felé sodródom. Igaz, minden anyaghoz szívesen nyúltam, kollázsokat készítettem, fényképeztem, de rajzolni és festeni nem szerettem, ami pedig ugye, a vizuális művészetek alapja.

1989-ben leérettségiztem, tettem egy rövid kitérőt az idegenforgalmi tanulmányokban – amely alatt rájöttem, hogy ez egyáltalán nem nekem való –, majd a szegedi József Attila Tudományegyetem spanyol szakára mentem tanulni, végül az ELTE BTK portugál szakán diplomáztam 1996-ban. Az egyetem alatt mi még kézzel írtuk a házi dolgozatokat, de amikor ínhüvelygyulladásom lett, egy műszakira járó barátom segítségével megvettem életem első számítógépét.  Ez komoly áttörés volt, de még mindig tartottam magam ahhoz az elhatározáshoz, hogy író nem leszek, mert akkorra már azt is felfogtam – hiszen közelről láttam –, hogy ez mennyi munkával jár. Olvasni azonban továbbra is imádtam, mesét, ponyvát, klasszikusokat, bármit, de elsősorban és mindenekfelett sci-fit.

Hálával tartozom Bánki Évának, aki a portugál szakon tanított – és valószínűleg már nem is emlékszik rám –, mert a belőle áradó hozzáértés, a lelkesedés és szenvedély az irodalmi szövegek iránt, többet ért minden ténynél, amit órán meg lehet tanulni. A mai napig úgy gondolom, hogy az édesapám tanított meg írni, az édesanyám oltotta belém az olvasás szeretetét, és Bánki Éva tanított meg igazán olvasni.

Ugyanebben az évben másoddiplomát szereztem újságírásból az ELTE Szociológiai Intézetében.

Diploma után a médiában helyezkedtem el, az azóta már megszűnt M-Sat televíziónál a Nickelodeon gyerekcsatorna beindításán dolgozó stáb tagja voltam. Írtam a leveleket a gyerekeknek a Zöld Tündér nevében, fordítottam a sorozatok szövegeit, szerveztük a szinkront és az adást, nagyon jó munka volt. Később külsősként próbálkoztam különböző műsorgyártó cégeknél, de az elhivatottságom nem volt elég erős ahhoz, hogy az ottani zűrzavaros állapotokat és financiális problémákat túlélje.

Így hát a könyvkiadásban kezdtem el tevékenykedni. Közben a legjobb barátnőmmel, aki rajzfilmrajzoló, azon viccelődtünk, hogy egyszer csinálunk majd egy mesekönyvet, amit én írok és ő rajzol. (Nem gondoltuk komolyan.) Aztán elolvastam egy mesekönyvet, amire azt találtam mondani: „Én ennél jobbat is tudnék írni”. És innen kezdve már nem volt visszaút. 2000-ben jelent meg első mesekönyvem „Balambér, a bálnaborjú kalandjai távoli tengereken” címmel, majd a „Balambér és Bonifác, a csavargó bálnaborjak” című, és egy verses kifestő „Balambér és cimborái” címmel. Igen, a barátnőm készítette hozzá a rajzokat.

Ezután hosszú kihagyás következett, mialatt gyerekeket szültem és elindítottam őket óvodába, iskolába, és valahol ezenközben még férjhez is mentem. Mire sikerült végre kialudnom magam és energiát gyűjtenem az újrázáshoz, eltelt jó pár év. Az újrakezdést a Pagony Könyvkiadónál 2010-ben megjelentetett „Autósmesék” című antológiában a „Zápor Jóska” című rövid mese jelentette. Közben folyamatosan kerestem azt a kiadót, akinek a profiljához passzolnak a történeteim, és akivel egyetértünk abban, hogy milyen is egy szép, jó és – legyünk egy kicsit realisták is – eladható mesekönyv. Így találtunk egymásra a Studium Plusz kiadóval, ahol 2011 októberében útjára indítottuk a Pufi Kandúr sorozatot.


Szereted a paradicsomos káposztát? Tetszene, ha Kiválófalvi Köbszuper Koriolánnak hívnának? Jól éreznéd magad, ha ketrecbe zárnának, és ujjal mutogatnának rád? Nem? Nos... akkor úgy tűnik, rokon lelkek vagytok Pufi Kandúrral, a fehér cicával, akit gazdája fogyókúrára fog annak érdekében, hogy díjat nyerjen a macskakiállításon. Ám a tenyésztő hiába fáradozik, egy barátságos hentesnek köszönhetően Pufi pufi marad, és súlyfeleslege miatt nem kerül be a legjobbak közé. Hamarosan az utcán találja magát. Hogy barátok nélkül, kóbor macskaként kell-e tengetnie az életét, vagy sikerül új otthont találnia, ez talpraesettségén, kitartásán és Jonatánon múlik.

Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 6. 19., kedd, Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
Felhős és napos28 °C, Felhős és napos
likeikon