1001 fotó, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

1001 fotó, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Paul Lowe
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Gabo Könyvkiadó
Kiadás éve
2019
Terjedelme
960 oldal
Dimenzió
170 mm x 220 mm x 58 mm
Vonalkód
9789634068600

1001 fotó, amit látnod kell, mielőtt meghalsz


A fotográfia célja vajon a művészet, a dokumentálás, vagy mindkettő? A képeknek egyszerűen csak fel kellene fedniük a világot, amelyben élünk, vagy gondolkodásra, tettre, válaszra kellene ösztönözniük bennünket?

Az 1001 fotó, amit látnod kell, mielőtt meghalsz egy lenyűgöző és felbecsülhetetlen értékű útmutató a fotográfia történetéhez és gyakorlatához. A képek és a hozzájuk tartozó jegyzetek felölelik a művészet, a divat, a társadalom, a háború, a béke, a tudomány és a természet témáit.

Némelyik fotó több helyütt látható volt már, mások ismeretlenek lesznek, de közös bennük, hogy megindítóak, megdöbbentőek és egyben feltárják, mit jelent embernek lenni.

Ez a válogatás, amelyben az egyes fényképreprodukciók a készítési idejük szerinti sorrendben következnek, néhány lenyűgöző és váratlan összehasonlításra is lehetőséget adnak. A képek elkészítése mögötti kreatív folyamatot lényegre törő szövegek magyarázzák, beleértve egyes művek vizuális, esztétikai és történelmi jelentőségét is. Miért készült a kép? Beállították? Mi volt a szándék? Hogy fogadta a világ?

Roger Fentontól William Egglestonig, Henry Fox Talbottól Nick Knightig, és Henri Cartier-Bressontól Dorothea Lange-ig a könyvben szereplő összes fotográfus átlépte a kamera szabta határokat, készségeik és szellemük pedig elősegítette, hogy szakmájuk igazi művészetté váljon. A szórakoztató, érdekes és meglepő információkkal teli 1001 fotó, amit látnod kell, mielőtt meghalsz kihagyhatatlan kézikönyv a fotográfia szerelmesei számára.
Borító ár:
9 999 Ft
Korábbi ár:
6 999 Ft
Online ár:
7 299 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása