Neurológia pszichológia szakos hallgatók számára

Neurológia pszichológia szakos hallgatók számára

Vonalkód
9789634540779

Neurológia pszichológia szakos hallgatók számára


Bővített, átdolgozott kiadás

Jelen tankönyv elsősorban pszichológia szakos egyetemi hallgatók számára készült, de a klinikai pszichológia ? és persze a neurológia ? iránt érdeklődők, illetve a klinikumban dolgozó más szakemberek (gyógytornászok, logopédusok, ápolók) és a neurológiai betegekkel kapcsolatba kerülő orvosok számára is hasznos olvasmány lehet.
A tankönyv tartalmazza a hagyományos neurológia minden fejezetét, melyekben különleges hangsúllyal szerepelnek a megbetegedések pszichológiai-pszichiátriai vonatkozásai. Az affektív zavarok és a szorongásos kórképek is nagyon gyakoriak stroke-, epilepszia-, sclerosis multiplex- és Parkinson-betegek esetében, illetve a demenciákban. A fejfájásoknak, a gerincbetegségeknek is számos pszichológiai vonatkozása van: pszichés tényezők hozzájárulnak kialakulásukhoz, illetve krónikussá válásukhoz is.
Kiemelt hangsúlyt kaptak a kognitív idegtudományi vonatkozások is: a magasabb rendű humánspecifikus megismerési funkciók idegrendszeri hátterével, azok károsodásának tünettanával külön fejezet foglalkozik.
A könyv bevezető fejezetei tartalmazzák azokat az anatómiai és élettani háttérismereteket, melyek elsajátítása vagy átismétlése szükséges lehet a neurológiai betegségek megértéséhez, valamint a pszichológus hallgatók számára az általános lélektani, személyiség-, fejlődés- és szociálpszichológiai, valamint pszichofarmakológiai tárgyak hátteréül is szolgálnak.

A szerzőkről

Dr. Márkus Attila PhD., neurológus és pszichiáter főorvos. 40 évig az Eötvös Loránd Tudományegyetem, 10 évig a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológus képzésében vett részt a neurológia és az orvosi alaptantárgyak oktatójaként. Napi rendszerességgel kezel neurológiai és pszichiátriai betegeket.

Dr. Czigler Balázs PhD., neurológus szakorvos, pszichológus, egyetemi docens. Több mint 10 éve oktat neurológia, valamint anatómia és élettan alaptantárgyakat a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológus képzésében. Klinikus ideggyógyászként neurológiai betegek kórházi és járóbeteg-ellátását végzi.
Borító ár:
4 200 Ft
Korábbi ár:
4 200 Ft
Online ár:
3 570 Ft
- 15%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása