Nekünk Mohács kell!

Nekünk Mohács kell!

Nemere István
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Csengőkert Kiadó
Kiadás éve
2019
Terjedelme
176 oldal
Dimenzió
120 mm x 200 mm x 10 mm
Vonalkód
9786155537301

Nekünk Mohács kell!


Ennek a könyvnek eredetileg az lett volna a címe: ,,Az út Mohácsra. Mert főleg azzal foglalkozik, hogyan is történt a méltatlanul nagy vereség. Mit követtek el a Magyar Királyság urai - vagy mit nem tettek meg, amit pedig kellett volna - azért, hogy ne érje őseinket és azok hazáját ilyen váratlanul erős, és mint később kiderült: végzetes csapás? Akik el sem mentek a csatatérre, azok mire gondoltak ekkor, és akik ott voltak, de megfutottak, vajon miféle emberek voltak? Ki mit remélt a csatától? És kik voltak azok, akik ugyanazon

a csatatéren később kézcsókkal üdvözölték Nagy Szulejmán szultánt, elárulva a hazájukat - viszont saját maguknak oly sok előjogot nyerve? Vajon csak a törökök voltak okai az 1526-os nagy magyar tragédiának, vagy netán mások is okozták Mohácsot? Vajon csak és kizárólag külső körülmények miatt vesztettük el függetlenségünket nem csak a következő évtizedekre, de csaknem ötszáz évre? Vajon mi, magyarok, mennyivel járultunk hozzá ahhoz, ami aztán Mohácson történt - és amit máig nagy nemzeti tragédiaként emlegetünk?
Eredeti ára: 799 Ft
562 Ft Internetes ár (fizetendő)
30 %
1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +56 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása