A Csillagösvény lovasai - Ezer rege könyve

A Csillagösvény lovasai - Ezer rege könyve

Bán Mór
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Naphegy Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve
2020
Terjedelme
240 oldal
Dimenzió
165 mm x 235 mm x 23 mm
Vonalkód
9789634760504

A Csillagösvény lovasai - Ezer rege könyve


A magyarság elveszett ősi emlékezetének felelevenítésére és őseposzának újraalkotására tesz kísérletet Bán Mór az Ezer rege könyve című sorozatában. A sorozat első kötete, A Csillagösvény lovasai a szkíta ősidőkbe vezet vissza.

Őstörténetünk hajdani regéi, meséi, mondái csak szerény töredékekben élték túl a történelem viharait. A sorozat e töredékek – feljegyzések, krónikarészletek, mesemotívumok – segítségével újrameséli az ősök örökségét új, izgalmas nyelvezettel. Közben felidézi az ismeretlen és ismert századokat, az elfeledett és jól ismert történeteket – regöseink, keresztény krónikásaink és nagy íróink nyomában járva.

Szinte biztosan öröklődtek, keveredtek, formálódtak regéink, meséink, mondáink, hiedelmeink, vagy akár dalaink, szokásaink, nyelveink a más népekkel való együttélés, a szétválások, egybeolvadások, vándorlások és megérkezések évszázadai, évezredei alatt. Szkíta, pártus, keleti és nyugati hun, avar, alán, szarmata, kun, jász, türk, északi ugor népek hangján mesél a szerző mindazoknak, akik örökségül kapták e sokféle nép emlékezetét.
Borító ár:
4 999 Ft
Korábbi ár:
3 549 Ft
Online ár:
3 649 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása