Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
László Erika: Kis magyar szépségipar
-25%


cím: Kis magyar szépségipar
szerző: László Erika
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2017
súlya: 600 gramm
Dimenzió: 145 mm * 205 mm * 38 mm
Terjedelme: 544 oldal
ISBN: 9786155611810
   
ára: 3499 Ft
kedvezmény: 25%
internetes ár: 2624 Ft
   
Belelapozás

RÉSZLET A REGÉNYBŐL

ELMESZAKÉRTŐI VIZSGÁLATON

Szakértésem színhelyéül egy börtönt jelöltek meg. Bringával a kérómtól sacc per kábé húsz perc lett volna, koszos BKV-val, hajléktalanokkal és zsebtolvajokkal megfűszerezve, jó nagy kerülővel kétszeri átszállás. A több mint egyórás natúr kutyagoláshoz sehogyan sem fűlött a fogam. Felhívtam a pszichológus ismerősömet, hogy tanácsot kérjek tőle.

– Az isten szerelmére, Bella, ne állíts be oda csicsás bringószerkóba öltözve, az ördögfejes bukósisakoddal! Viselkedj konszolidáltan, a korodhoz illően. Ne kezdj bele mesketékbe, anélkül hogy kérdeznének, ne beszélj csúnyán, ne szidalmazd a plasztikust és ne hadonássz összevissza. Röviden, tömören és szerényen válaszolj a feltett kérdésekre.

Én azonban még mindig leragadtam ott, hogy a fészkes fenébe jussak el erre az elátkozott címre.

– Jól van. Akkor talán mégiscsak gyalog megyek. A nordicwalking-botommal. Legalább leégetek egy kis zsírt magamról. Van miből és honnan, ha másban nem is, de ebben az egyben talán mindketten egyetértünk.

– Bella… Nagyon szépen kérlek, BOTOK NÉLKÜL MENJ ODA! Kerüld az extravaganciát, plíz!

Végül felvettem azt a bizonyos, minden női szekrényben fellelhető „kis feketét”, mintha koktélpartira lennék hivatalos, és taxit hívtam.

A felújított, frissen festett, tágas folyosón sűrű sorban ültek a bolondok. Többségük legalábbis ezt a képzetet keltette bennem. Volt köztük marcona tekintetű, kopasz koponyájú, megbilincselt és pórázon vezetett „kisebbségi”, kemény fickó, bőrshortban feszítő, szilikondudás, feltöltött kacsapicsaszájú szexmunkásnő és még egy halom furcsa szerzet. Mellettem egy piros fürdőköpenyt viselő, elhízott, házmesterkinézetű nő jajveszékelt. Együttérző pillantást vetettem rá, mire rögtön elzokogta a bánatát. Egy részeg kamionos felhajtott a járdaszegélyre és halálra gázolta a tizenhat éves, gyönyörű lányát. A rendőrségi szembesítésre a nő vitt magával egy vascsövet, és úgy szájon vágta vele a gyilkost, hogy eltörte az állkapcsát, sőt még hat fogától is sikerült megszabadítania.

Körbeadott egy fényképet. Csak kapkodtuk a levegőt. A kiscsaj angyalian szép és olyan lenyűgözően ártatlan volt, hogy bátran indulhatott volna a Miss Worldön, utána pedig első helyezettként tutira megkínálták volna egy főszereppel Hollywoodban. Derékig érő vörösesszőke lobonc, világító, tengerkék szemek, pici, szív alakú szájacska s hozzá nyaktól lefelé minden egyéb, ami (férfi-női) szemnek-szájnak ildomos.

Felmorajlott körülöttem az indulat. Elsőnek én nyilvánítottam véleményt, tömören és velősen:

– Ide figyelj! Én nem vascsövet vittem volna magammal, hanem egy jól megfent konyhakést, és átvágtam volna vele a torkát. Kampec! – Teátrálisan megforgattam a szemem, és felvetettem a plafonra, miközben a középső és mutatóujjamat elhúztam a nyakamon – így illusztrálva a tervezett akciót. A szexmunkásnőnek is támadt egy jó ötlete:

– Előtte én a bajonettemmel lenyisszantottam volna a pöcsét!

Körülöttünk a díszes publikum egyetértően bólogatott és helyeselt. Ekkor, még mindig a plafonra meredtemben, döbbenten felfedeztem, hogy a folyosó be van kamerázva. Szóval bentről figyelnek bennünket. Na ez szép. Ha meg még hangfelvétel is készült… Már láttam magam lelki szemeimmel egy ispotályban – agresszivitásomat megfékezve – kényszerzubbonyban, lekötözve, bekómáltan a gyógyszerektől. Pontosan át sem tudtam gondolni a következményeket, mert nyílt az ajtó, és kijött rajta egy alacsony, laposra vert orrú, borostás muki. Rögtön letámadtuk.

– Mi volt? Hogy volt?

– Á, nem gáz az egész… Két öreg spinkó van bent, kérdezősködnek és jegyzetelnek.

Nem sokkal később beszólítottak. Nagyot néztem, amikor megpillantottam az idősebbik, ősz hajszálakkal teletűzdelt kontyú „öreg spinkót”. Ő is azonnal megismert.

– Bellácskám édes! Mennyire örülök, hogy látlak!

Elvigyorogtam magam. Professzor dr. Nagy Olimpia pszichiáter asszony melegen megölelt. Ismeretségünk több mint húsz évre nyúlt vissza, a prof. asszony ugyanúgy a szomszédom volt az Andrássy úton, mint Gina barátnőm. Gina fölöttem lakott, Olimpia pedig mellettem.

Pár héttel később az elmeállapotomat kiválónak minősítő okiratot bekereteztettem és felakasztottam a kanapém fölé. Tudja meg az egész világ!

Ellenségem nem nyugodott bele a csúfos vereségbe. Másfél évvel később, a büntetőperemben is bepróbálkozott. Felszólította a hetvenedik életévéhez közeledő, a fekete talárja alatt bugyirózsaszínű akrilpulóvert viselő és az Alzheimer-kór középsúlyos tüneteit mutató bírónőt, hogy ő is kurkásztassa ki az elmémet más szakértőkkel. Mivel az öregasszonnyal kezdettől fogva fasírtban voltam (helyesebben voltunk, az ügyvédemmel együtt), a tiltakozásunk ellenére végzést hozott a vizsgálat elrendeléséről. Csakhogy ekkorra én már jól kikupálódtam a jogban: a procedúrát kerek perec megtagadtam. Nem szándékoztam még tovább halmozni az élvezeteket az adófizetők kontójára.

Ám ha teljesen őszinte vagyok… Se testem, se lelkem nem vágyott még egy igazi megmérettetésre. Síkos a pálya. Jobb, ha az ember jó messze elkerüli a pszichiátereket. Az a tuti.


Az idegenforgalom, a műkereskedelem és egy sokat megélt transzvesztita életének bemutatása után László Erika bevezet bennünket a női öregedés titkaiba, a munkájukért felelősséget nem vállaló plasztikai sebészek, a hamis szakvéleményt író igazságügyi szakértők, az alkalmatlan ügyvédek és a pereket a végtelenségig húzó bíróságok szövevényes világába. Különleges utazásokon is részt vehetünk: betekinthetünk a Beverly Hills-i orvoslás kulisszái mögé, és körülnézhetünk Norvégia legészakibb pontján.
A történet főhőse az ötvenes évei elején járó Bella. Hiúságból plasztikai beavatkozásra szánja el magát. Műtét súlyos szövődménnyel jár, eltorzítja az arcát, ráadásul megvakulással fenyegeti. A saját magát istennek tartó sebész nemcsak hogy nem ismeri el szakmai hibáját, hanem az előzőleg busás összeggel lehúzott, elcsúfított páciensét jóvátétel nélkül kidobja a praxisából.
Bella hiába fordul segítségért az állami egészségügyhöz, a szakmai kamarákhoz és fórumokhoz - nincs törvény, és a szándék is hiányzik a magánszektorban működő, etikátlan kontárok megregulázására. Mivel helyzetére a várhatóan nyolc-tíz évig elhúzódó, költséges műhibaper sem jelent megoldást, döntő lépésre szánja el magát.
Ádáz, sőt véres, büntetőjogi következménnyel is járó háború veszi kezdetét, amelyben orvos és páciense is átlépi a társadalom által kijelölt határokat, és bedöntik az addig többé-kevésbé jól felépített, konvencionális életüket.

Szállítási idő: 2 munkanap

A szerző további művei
Mai aktuális
2018. 7. 22., , Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
likeikon