Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Leslie L. Lawrence: A szitáló fehér por kolostora I-II.
-25%


cím: A szitáló fehér por kolostora I-II.
szerző: Leslie L. Lawrence
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2013
súlya: 420 gramm
Dimenzió: 122 mm * 200 mm * 45 mm
Terjedelme: 608 oldal
ISBN: 9786155054891
   
ára: 2999 Ft
kedvezmény: 25%
internetes ár: 2249 Ft
   
Életrajz

Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.

1939. június 15-én született Szilvásszentmártonon.

Középiskolai éveit Kaposváron, a Cukor— és Édesipari Technikumban fejezte be, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát 1962-ben. Később a Magyar Tudományos Akadémia Orientalisztikai Munkaközösségének tagja, a Kelet-kutató intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE előadója.

1967 óta a nyelvtudományok kandidátusa.

Tanulmányai során hosszú éveket töltött a Távol‑Keleten, ösztöndíjasként tanult az ulánbátori Állami Csojbalszan Egyetemen, valamint a bonni Friedrich Wilhelm Egyetemen.

1966-ban nősült, két gyermeke van: lánya, Lőrincz Judit Lívia 1971-ben született, fia, Lőrincz Márton 1973-ban.

A tibeti és a mongol folklór és irodalom, valamint e népek történelme képezi tudományos munkásságának fő területeit. Mintegy 100 tudományos cikke jelent meg e témakörökben, ezen kívül burját és mongol eposzokat fordít.

Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus regényei, valamint a Galaktika folyóiratban megjelent sci-fi novellái tették. Ezeket a Lőrincz L. László néven megjelentetett műveket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal jutalmazták.

Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget. E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződik a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas cselekmény. E kettősség — a tudományos háttér és az élvezetes olvasmányosság — adja e művek igazi értékét.

Munkájának része és szenvedélye az utazás, a mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.


Már megint az az átkozott macskadémon! Hát nem bevetette magát Dera kolostorába? Az éppen ott-tartózkodó Leslie L. Lawrence halottat talál a föld felszínén (a kolostorban), a föld alatt (egy barlangszentélyben) és a víz alatt (patakba hajítva). Szerencsére hősünk nincs egyedül: vele van DOMINGOS DE CARVALHO, a rettenthetetlen portugál építész és két csinos tanítványa. Ott van még a közelében a titokzatos zarándok, a féltékeny biztonsági ember, a néha meztelenül fürdő Dévi, egy hamisított, vagyont érő tibeti kézirat (két példányban), és csak szitál, szitál valami ronda fehér por az égből…

Részlet a regényből:
Ahhoz képest, hogy csak nemrég érkeztem Dera kolostorába, akadt dolgom bőven.
Csak éppen nem azzal kapcsolatban, amit szerettem volna. A könyvtárban szerettem
volna üldögélni füstszagú könyvek között; esetleg a lhakangban, a nagy imateremben, az istenszobrok
társaságában, élvezve a füstölők kellemes illatát, s ehelyett mivel vagyok elfoglalva?
Egy nem létező hullát kergetek, akiből nem maradt semmi kézzelfogható, csak egy bontókalapács.
Legalábbis reméltem, hogy az legalább még megvan. Úgy egyébként kénytelen voltam
belátni, hogy nincs szó tréfáról, Domingos nem akar átverni; mindaz, amit elmeséltek nekem, valóban megtörtént. És ez volt a legszörnyűbb az egészben.

A baljós eseménysorozatnak azonban még ekkor sem szakadt vége. Azt hittem ugyan, hogy a gonosz istenek már semmi meglepőt nem tudnak kitalálni a szórakoztatásunkra,
lelkem mélyén azért minden bizakodásom ellenére is maradt egy kis kétely.
A gonosz istenek ugyanis olyanok, hogy nem egyhamar fogynak ki a vadabbnál vadabb ötletekből,
ha egyszer rákattannak valakire. Hát ránk kattantak, nem is vitás. Talán Dera kolostorára rúghattak
ki valamiért, vagy közülünk nem voltak megelégedve valakivel - mindenesetre a kellemetlenségek sorozata tovább folytatódott. Őszintén szólva, már amikor Domingos szobájában az eltűnt hulláról beszélgettünk, hallottam néhány tompa zuhanásfélét, de nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget
neki. Egy kolostorban annyiféle zajt hallani, hogy az itt élők füle egészen beletompul. Galambok turbékolnak az udvaron, konyhába való kondérokat cipelnek ide-oda a szerzetesek, jakok bőgnek, ahogy odakötik őket az udvarban elhelyezett fakorláthoz, ha lovak is vannak a jakok mellett, akkor azok nyerítenek, és a többi. Valaki cintányért üt egy cellában, valaki hangosan nevet a kolostor falán túl, a távolban pásztor kurjongat - szóval, egy lámakolostor egyáltalán nem olyan csendes hely, mint amilyennek sokan képzelik.


Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 6. 21., csütörtök, Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.
Váltakozóan felhős22 °C, Váltakozóan felhős
likeikon