Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Leslie L. Lawrence: A játék rabszolgái I-II.
-25%


cím: A játék rabszolgái I-II.
szerző: Leslie L. Lawrence
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2012
súlya: 500 gramm
Dimenzió: 122 mm * 200 mm * 40 mm
Terjedelme: 624 oldal
ISBN: 9786155054570
   
ára: 2999 Ft
kedvezmény: 25%
internetes ár: 2249 Ft
   
Belelapozás

Galzang rinpócse alacsony, nevető szemű ember volt, és éppen akkor érkezett, amikor én.

Majdhogynem egymásnak ütköztünk az étterem bejáratánál. Ahogy meglátott, széles mosolyra futott a szája, és felém nyújtotta mindkét kezét. Én is két kezemet nyújtottam feléahogy a kolostori illemszabályok megkívánják. Ha tiszteletre méltó emberrel találkozunk, kezünket a mellünkön

összetéve üdvözöljük, vagy pedig két karunkat nyújtjuk előre, s tenyereink közé szorítjuk az ő felénk nyújtott jobb kezét. Galzang rinpócse nagy tudású férfiú volt. Élete során több nagy kolostorban is a láma növendékek felügyelőjeként, csosztimpaként tevékenykedett. Jelenleg a tibeti emigráció propagandistája. Galzang rinpócse izgatott volt.

Láttam rajta, hogy idegesen össze- összedörzsölgeti két tenyerét. Nem tudtam mire vélni az izgalmát és igyekeztem nem tudomást venni róla. Talán bosszantja vagy bántja valami.

Nem tettem fel neki felesleges kérdéseket: tisztában voltam vele, hogy a szerzeteseket többnyire nem e világi, hanem inkább spirituális problémák foglalkoztatják.

Feltételeztem, hogy talán Nágardzsuna bölcs beszédei között talált valamit, ami olyannyirafelkeltette az érdeklődését, hogy még most sem tud megszabadulni tőle.

Galzang rinpócse izgett-mozgott a helyén, majd mielőtt még a pincér felvette volna a rendelésünket, hozzám hajolt.

– Köszönöm, hogy hívtál, Blobzang rinpócse – mosolygott rám. – Már rég szerettem volna ellátogatni egy igazi, thai étterembe.

– Ennek örülök – mondtam.

– Te már voltál ilyenben?

Természetesen voltam már thai étteremben, bár nem emlékeztem rá pontosan, hogy hol.

Talán Thaiföldön, talán másutt.

– Voltam – bólintottam.

Galzang ismét örömmel dörzsölgette össze a tenyerét.

– És… mit ettél?

Nem számítottam a kérdésre, ezért újra csak gondolkodnom kellett. Amíg gondolkodtam, éreztem, hogy Galzang egyfolytában rajtam tartja a tekintetét. Ahogy félrefordítottam a fejem, azt is észrevettem, hogy az étterem vendégeinek nagyobbik része bennünket figyel

Elvégre nem mindennap látni errefelé teljes ünnepi díszbe öltözött buddhista szerzetest.

– Nos, mit ettél? – sürgetett.

– Nem nagyon emlékszem már rá – mentegetőztem.

– Talán húsos tésztát. És valami zöldség levest mellé.

Galzang rinpócse megvakargatta az orrát.

– Tudod, Blobzang rinpócse… tanítványaim szerint van egy gyengém… még pedig az, hogy szeretem kipróbálni az ismeretlen étkeket.

Természetesen tisztában voltam vele, hogy a tanítványaira való hivatkozás csak amolyan szófordulat. A lényeg az, ami utána következik.

– Bölcs dolog – helyeseltem. – Ha az ember idegenben jár, ismerkedjék meg az ottani ízekkel.

– Örülök, hogy te is úgy gondolod. Amikor Kínában éltem, sokfélét ettem. Még kígyót is. Te ettél már kígyót?

 

Életrajz

Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.

1939. június 15-én született Szilvásszentmártonon.

Középiskolai éveit Kaposváron, a Cukor— és Édesipari Technikumban fejezte be, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát 1962-ben. Később a Magyar Tudományos Akadémia Orientalisztikai Munkaközösségének tagja, a Kelet-kutató intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE előadója.

1967 óta a nyelvtudományok kandidátusa.

Tanulmányai során hosszú éveket töltött a Távol‑Keleten, ösztöndíjasként tanult az ulánbátori Állami Csojbalszan Egyetemen, valamint a bonni Friedrich Wilhelm Egyetemen.

1966-ban nősült, két gyermeke van: lánya, Lőrincz Judit Lívia 1971-ben született, fia, Lőrincz Márton 1973-ban.

A tibeti és a mongol folklór és irodalom, valamint e népek történelme képezi tudományos munkásságának fő területeit. Mintegy 100 tudományos cikke jelent meg e témakörökben, ezen kívül burját és mongol eposzokat fordít.

Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus regényei, valamint a Galaktika folyóiratban megjelent sci-fi novellái tették. Ezeket a Lőrincz L. László néven megjelentetett műveket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal jutalmazták.

Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget. E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződik a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas cselekmény. E kettősség — a tudományos háttér és az élvezetes olvasmányosság — adja e művek igazi értékét.

Munkájának része és szenvedélye az utazás, a mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.


Robert McKinley úgy eltűnik, mintha a föld nyelte volna el; Leslie L. Lawrence egy szerzetes holttestére bukkan a Lagerfeld Galérián; Katmanduban vásárol egy napernyőt, pedig nincs is szüksége rá; Miss Donovant lelövik egy barlangban; felbukkannak a vascsőrű madarak és a kíváncsi döglegyek; Mr. Burger végre bevallja, hogy Melissa az ő lánya; Norbu rinpócse elárulja, hogy a szádhu varázsköpenye elnyeli a radarhullámokat. De hol van McKinley, ki rabolta el Melissát és ki követte el a gyilkosságokat? Leslie L. Lawrence iszik egy enyhén avas ízű, jakvajas, himalájai teát, hóna alá csapja a napernyőjét és a gazemberek nyomába ered. A végén persze mindenre fény derül. (Vagy mégsem?)

Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 6. 21., csütörtök, Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.
Váltakozóan felhős22 °C, Váltakozóan felhős
likeikon