Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Lőrincz L. László: Nagyszakállú kecskeapó
-67%


cím: Nagyszakállú kecskeapó
szerző: Lőrincz L. László
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2011
súlya: 350 gramm
Dimenzió: 210 mm * 230 mm * 10 mm
Terjedelme: 96 oldal
ISBN: 9786155054341
   
ára: 2999 Ft
kedvezmény: 67%
internetes ár: 990 Ft
   
Belelapozás

Ebben a pillanatban az első versenyző már-már elhagyta a liget bokrait, s gyorsan közeledett. Varkocsa lobogott a szélben, s ő is hangosakat rikkantott, mint az előbb Ceceg.

Ekkor azonban váratlan dolog történt. A bokrok közül kiugrott egy kis fehér gombolyag, két apró púppal a hátán, és a lovasok elé vágott. Füle úgy röpködött a levegőben, mint két kis madárszárny. Farkincáját az égnek emelte, s olyan sebesen vágtatott a cél felé, hogy nem volt lovas, aki utolérje.

Azt hittük először, hogy rosszul látunk. Aztán Dordzsi nagyot kiáltott:

– Gombóc! Ott van Gombóc!

És valóban ő volt. Előrenyújtotta a nyakát, és úgy vágtatott a cél felé, mint a leggyorsabb lovak.

A nézőközönség előbb nem jutott szóhoz a csodálkozástól, aztán amikor felismerték a hófehér tevecsikót, mindenki nagy nevetésben tört ki, és biztatni kezdték:

– Hajrá, Gombóc! Gyerünk, Gombóc!

A pajkos tevecsikó pedig, mintha csak megértette volna a biztatást, még gyorsabb ügetésbe fogott. Púpocskái jobbra-balra billegtek, füle pedig mint apró zászló úszott a szélben.

Aztán hipp-hopp, Gombóc egy utolsó, hatalmas ugrással elszakította a célszalagot.

Hangos kiáltozással futottunk Gombóchoz, aki büszkén álldogált az elszakított szalag mellett, s az orrával megpiszkálta a rózsaszínű pántlikát, biztosan azért, hogy megpróbálja, nem lehetne-e megenni.

Dordzsi és Csoló megveregették a púpocskáit, de azért a szidás sem maradt el.

– Nem szégyelled magad, Gombóc?! – kiáltotta Csoló. – Megzavarni a versenyt?

Gombóc lehajtotta a fejét, és bűntudattal pislogott ránk. Persze azért látszott rajta, hogy örül a győzelmének.

Az igazi győzteseket már javában ünnepelte a közönség. Ceceg is, aki az óvodások versenyét nyerte, és egy iskolásfiú is, szép, ezüstből készült serleget kapott, amelynek az oldalára egy bácsi ott a helyszínen rávéste a győztesek nevét.

– Hát Gombóc meg merre van?

Gombóc, ahogy meghallotta, hogy őt keresik, behúzta a fülét, és elbújt mögöttünk. Csak a hátunk mögül nyújtogatta kíváncsian a nyakát, hogy vajon mit akarhat tőle az az ismeretlen bácsi.

A vésnök bácsi akkor elővett a zsebéből egy szép nagy, kerek ezüstlapot, amely rózsaszínű szalagra volt fűzve.

– Nézzetek csak ide! – mutatta.

Dordzsi a kezébe vette az érmet, s vígan felkiáltott:

– Hiszen itt van rajta Gombóc! Nézzétek csak, gyerekek!

Az érem közepén valóban ott díszelgett Gombóc; alatta a következő felirat:

„A teveverseny egyetlen indulójának és győztesének: Gombócnak.”

Valamennyien jobbra-balra dőltünk a nevetéstől, amikor a vésnök bácsi Gombóc nyakába akasztotta a győztesnek járó érmet.

Életrajz

Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.

1939. június 15-én született Szilvásszentmártonon.

Középiskolai éveit Kaposváron, a Cukor— és Édesipari Technikumban fejezte be, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát 1962-ben. Később a Magyar Tudományos Akadémia Orientalisztikai Munkaközösségének tagja, a Kelet-kutató intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE előadója.

1967 óta a nyelvtudományok kandidátusa.

Tanulmányai során hosszú éveket töltött a Távol‑Keleten, ösztöndíjasként tanult az ulánbátori Állami Csojbalszan Egyetemen, valamint a bonni Friedrich Wilhelm Egyetemen.

1966-ban nősült, két gyermeke van: lánya, Lőrincz Judit Lívia 1971-ben született, fia, Lőrincz Márton 1973-ban.

A tibeti és a mongol folklór és irodalom, valamint e népek történelme képezi tudományos munkásságának fő területeit. Mintegy 100 tudományos cikke jelent meg e témakörökben, ezen kívül burját és mongol eposzokat fordít.

Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus regényei, valamint a Galaktika folyóiratban megjelent sci-fi novellái tették. Ezeket a Lőrincz L. László néven megjelentetett műveket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal jutalmazták.

Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget. E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződik a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas cselekmény. E kettősség — a tudományos háttér és az élvezetes olvasmányosság — adja e művek igazi értékét.

Munkájának része és szenvedélye az utazás, a mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.


Bimba és Dordzsi, két mongol kisfiú ezúttal az Altaj-hegységbe látogatnak el. Útitársként ismét egy tevecsikó csatlakozik hozzájuk. Együtt jutnak be az "óriások konyhájába", találkoznak Nagyszakállú Kecskeapóval, lóversenyen és nyíllövő versenyen vesznek részt, sőt még az ős-Gombócot is megnézik. A könyv korábban az Utazz velünk az Altaj-hegységben címmel jelent meg. Kalandra fel, induljon a vidám kirándulás!


Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 7. 16., hétfő, Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Részben napos29 °C, Részben napos
likeikon