Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Lőrincz L. László: Utazz velünk tevekaravánnal!
-67%


cím: Utazz velünk tevekaravánnal!
szerző: Lőrincz L. László
kiadó: Studium Plusz
kiadás éve: 2011
súlya: 350 gramm
Dimenzió: 210 mm * 230 mm * 20 mm
Terjedelme: 96 oldal
ISBN: 9786155054334
   
ára: 2999 Ft
kedvezmény: 67%
internetes ár: 990 Ft
   
Belelapozás

– Mőmő bácsi karavánvezető!

– Az bizony! – mondta a bajuszos bácsi. – Földi pilóta! Vagy talán ti nem tudjátok, mi az a karaván?

Dordzsi a füle tövéig elvörösödött, és úgy látszik, valami érdekeset vehetett észre a falon, mert egyre csak oda bámult, és nem szólt semmit.

Én meg egyre csak azt néztem, hogy Dordzsi mit néz, de semmit sem láttam a falon.

Akkor aztán Mőmő bácsi így szólt:

– A karaván sok-sok tevéből áll. A tevék egymás után mennek, libasorban, mint a vasúti kocsik. Mindegyik teve hátán néhány zsák liszt vagy valami más áru. A karavánt arra használják, hogy árut szállítsanak vele. A tevék nagyon erősek, és sokat elbírnak.

– Én már láttam karavánt – mondta Dordzsi.

– Ne mondd! – csodálkozott a bácsi. – És hol?

– Hát a cirkuszban! – vágta rá büszkén a testvérem. – Az egész osztály ott volt a cirkuszban. A tanító néni vitt el bennünket. És volt ott két teve. Azok is egymás után mentek, rajtuk meg nénik és bácsik ültek és tornásztak a púpjaik között. Az is karaván volt, nem? Talán tornakaraván?

Erre apu meg Mőmő bácsi nagyot nevettek.

– Az nem karaván – mondta Mőmő bácsi. – A karaván csak az, amelyik valamit szállít. És nagy távolságokra, néha sok száz kilométerre is.

Életrajz

Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.

1939. június 15-én született Szilvásszentmártonon.

Középiskolai éveit Kaposváron, a Cukor— és Édesipari Technikumban fejezte be, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát 1962-ben. Később a Magyar Tudományos Akadémia Orientalisztikai Munkaközösségének tagja, a Kelet-kutató intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE előadója.

1967 óta a nyelvtudományok kandidátusa.

Tanulmányai során hosszú éveket töltött a Távol‑Keleten, ösztöndíjasként tanult az ulánbátori Állami Csojbalszan Egyetemen, valamint a bonni Friedrich Wilhelm Egyetemen.

1966-ban nősült, két gyermeke van: lánya, Lőrincz Judit Lívia 1971-ben született, fia, Lőrincz Márton 1973-ban.

A tibeti és a mongol folklór és irodalom, valamint e népek történelme képezi tudományos munkásságának fő területeit. Mintegy 100 tudományos cikke jelent meg e témakörökben, ezen kívül burját és mongol eposzokat fordít.

Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus regényei, valamint a Galaktika folyóiratban megjelent sci-fi novellái tették. Ezeket a Lőrincz L. László néven megjelentetett műveket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal jutalmazták.

Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget. E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződik a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas cselekmény. E kettősség — a tudományos háttér és az élvezetes olvasmányosság — adja e művek igazi értékét.

Munkájának része és szenvedélye az utazás, a mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.


Magyarország legnépszerűbb írójának Lőrincz L. Lászlónak (Leslie L. Lawrence) csodálatos mesekönyvét tartja kezében az olvasó.

Bimba és Dordzsi, két mongol kisfiú nagyapjukhoz indulnak nyári vakációra a Góbi-sivatagba. Egy kis hófehér tevecsikó, Gombóc lesz állandó kísérőjük, együtt keverednek kalandokba, együtt találnak drágaköveket, őslénycsontokat, s együtt találkoznak a feje tetején álló Gombóccal, azaz a délibábbal. Velük együtt mi is megismerkedhetünk tarbagán vitézzel és a sivatag sok pompás csodájával.

Kalandra fel, induljon a tevekaraván!

Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2018. 7. 16., hétfő, Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Felhős és napos28 °C, Felhős és napos
likeikon