Bejelentkezés
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Segíthetünk?
Kérdése van, elakadt a rendelésben?
Segítünk! Telefon: (+36-1) 370-55-40
Hírlevél
"A néma mesterektől sokat lehet tanulni." /magyar közmondás/
Facebook oldalunk
Nálunk bankkártyával is fizethet!
Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Bankkártyás fizetés feltételei
Bankkártyás fizetés gyakran ismételt kérdései
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
LESLIE L. LAWRENCE: SINDZSE SZEME KÖNYV ÉS TÁRSASJÁTÉK
-40%


cím: SINDZSE SZEME KÖNYV ÉS TÁRSASJÁTÉK
szerző: LESLIE L. LAWRENCE
kiadó: STUDIUM PLUSZ
kiadás éve: 2011
súlya: 2160 gramm
Dimenzió: 330 mm * 520 mm * 70 mm
ISBN: 9789638873514
   
ára: 9990 Ft
kedvezmény: 40%
internetes ár: 5990 Ft
   
Belelapozás

Sindzse szeme
Könyv és társasjátékKedves Barátaim!


Majd harminc éve, amikor papírra vetettem az első olyan regényt, amelynek
Leslie L. Lawrence volt a főhőse, bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyi
idő elteltével is ilyen nagy népszerűségnek örvend majd az olvasóim között.
Ez a regény a Sindzse szeme volt. Titkon reménykedtem persze, de akkor még más világot éltünk. Mások voltak a szabályok, a lehetőségek. De a könyv már akkor
is országos siker lett, akkor indult el voltaképpen regényírói pályafutásom, vagy lépett új szakaszába. Most visszagondolva az akkori sikerre, tudom, hogy mi
váltotta ki ezt a nagyfokú érdeklődést az olvasókban. Tudniillik nem volt ilyen regény, ilyen regénytípus előtte. Az újdonság varázsával hatott, és egy olyan misztikus, ismeretlen világba kalauzolta el az olvasókat, ami ebben a kultúr¬-körben az idáig teljesen ismeretlen volt. Mi, magyarok semmit sem tudtunk a Himalájában élő népekről, a tibeti kolostorokról, a szerzetesekről, az életükről, szokásaikról, történetükről. Én, kutatói munkám révén eljutottam korábban ezekre a helyekre, és kellő tudást szereztem a tárgykörben. És ezt a tudást, vagy ennek egy színes egyvelegét szerettem volna átadni az olvasóimnak ezekben a regény-típusokban, amiket akkor és a későbbiek során megalkottam. Ez a fajta munka¬folyamat azóta sem változott, a mai napig így születnek a Leslie L. Lawrence regények, a megélt, átélt élményeimből, tapasztalataimból, forrásmunkáimból. Ezért is fontos nekem ennyire a Sindzse szeme. Onnan indult minden, minden, ami az óta a személyes és szakmai sikereim forrásává vált. Amikor felmerült az ötlet, hogy társasjáték készülne ebből a regényből, nagyon érdekesnek találtam a gondolatot és támogattam. Most, hogy a kezemben tartom az elkészült játékot, tudom, hogy jó döntést hoztam, hoztunk, amikor belevágtunk az elkészítésébe. Olyan lett, amilyennek megálmodtuk. Színes, kreatív, izgalmas, interaktív. Mozgalmas, akciódús, akár maga a regény. Szinte minden korosztály számára remek szórakozást nyújt. Magam is igen élveztem az első próbajátékot, és utána még többször végigjátszottuk családi körben a teljes játékot. Remélem, nektek is, kedves olvasóim ugyanolyan jó és kellemes élményt fog okozni a játékkal eltöltött idő, akárcsak nekem. Kedves barátaim, játékra fel, irány a Himalája és a kolostorok varázslatos világa! Induljon az expedíció!

Baráti üdvözlettel,
Leslie L. LawrenceJÁTÉKSZABÁLY

A játék Leslie L. Lawrence Sindzse szeme című regénye alapján készült.

A játék tartalma:
1 db játéktábla
6 db bábu
2 db (2 fajta) dobókocka
100 db szerencsekártya
200 db tudáskártya
20 db 50 fontos Leslie L. Lawrence játékpénz
30 db 100 fontos Leslie L. Lawrence játékpénz
30 db 200 fontos Leslie L. Lawrence játékpénz
50 db 500 fontos Leslie L. Lawrence játékpénz
50 db 1000 fontos Leslie L. Lawrence játékpénz
6 db játéklap
6 db cserekártyalap
60 db jak értéklap
60 db serpa értéklap
12 db anorák (bélelt felsőruházat) értéklap
12 db sátor értéklap
12 db rádió értéklap
12 db revolver értéklap
12 db purbu értéklap

A játék menete
A játékot 2-6 fő kezdheti el. A játék kezdetekor a játékosok saját bábut válasz¬tanak, és a játéktáblán a start/indulási pont (Katmandu stilizált képe) mezőre helyezik őket, majd kijelölik a pénztárost. Ezután a pénztáros kiosztja az játék¬lapot és az induló pénzeket. Minden játékos az alábbi értékekkel rendelkezik:
1 db játéklap
1 db cserekártyalap
3000 Leslie font
1 db jak értéklap
1 db serpa értéklap

A játék az alaptáborból indul, a cél pedig a Khangpa kolostorában található fő¬oltár, ez lesz az expedíció végpontja. A játékot az kezdi, aki a próbakörben a legnagyobb értéket dobja. Ha több ilyen van, akkor addig dobnak a játékosok, amíg valaki a legnagyobb értéket nem dobja a bennmaradtak közül. Mindkét dobókockát használni kell a dobáshoz. A szerencsekártyákat és a tudáskártyákat írással lefelé fordítva, összekeverve kell a játéktáblára helyezni. Helyüket a hópárducok jelölik. Amikor ez megtörtént, az első játékos elkezdi a játékot.

Életrajz

Lőrincz L. László — Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney néven is ismert író, orientalista, műfordító.

1939. június 15-én született Szilvásszentmártonon.

Középiskolai éveit Kaposváron, a Cukor— és Édesipari Technikumban fejezte be, majd az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát 1962-ben. Később a Magyar Tudományos Akadémia Orientalisztikai Munkaközösségének tagja, a Kelet-kutató intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE előadója.

1967 óta a nyelvtudományok kandidátusa.

Tanulmányai során hosszú éveket töltött a Távol‑Keleten, ösztöndíjasként tanult az ulánbátori Állami Csojbalszan Egyetemen, valamint a bonni Friedrich Wilhelm Egyetemen.

1966-ban nősült, két gyermeke van: lánya, Lőrincz Judit Lívia 1971-ben született, fia, Lőrincz Márton 1973-ban.

A tibeti és a mongol folklór és irodalom, valamint e népek történelme képezi tudományos munkásságának fő területeit. Mintegy 100 tudományos cikke jelent meg e témakörökben, ezen kívül burját és mongol eposzokat fordít.

Írói tevékenységét ifjúsági regények írásával kezdte. Igazán népszerű íróvá azonban a nyolcvanas évek elejétől megjelenő tudományos fantasztikus regényei, valamint a Galaktika folyóiratban megjelent sci-fi novellái tették. Ezeket a Lőrincz L. László néven megjelentetett műveket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal jutalmazták.

Leslie L. Lawrence írói álnéven kiadott első munkája, a Sindzse szeme hozta meg számára az országos népszerűséget. E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződik a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas cselekmény. E kettősség — a tudományos háttér és az élvezetes olvasmányosság — adja e művek igazi értékét.

Munkájának része és szenvedélye az utazás, a mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.


Tradíció. Tudás. Taktika.

A Himalája hófödte csúcsai közt, jeges szélben és hófúvásban, tudományos expedíció igyekszik Khangpa kolostora felé. A kutatók megbízója a titokzatos és bőkezű Mr. Thompson. Ám mintha átok ülne a vállalkozásukon: úgy tűnik, maguk a hegyek, az ártó tibeti szellemek próbálják megállítani őket. Egyik útitársukat áldozótőrrel, purbuval a szívében találják meg első este - és ez csupán kezdete a szörnyűségeknek. Miféle rém tizedeli őket? Mi vár rájuk a kolostorban, és kicsoda valójában a titokzatos Mr. Thompson?

Mindezekre a kérdésekre választ talál a Sindzse szeme társasjátékban! Legyen Ön is az expedíció részese, élje át ezt a rejtélyes kalandokban bővelkedő történetet! A Sindzse szeme társasjáték felhőtlen szórakozást ígér az egész családnak, baráti társaságoknak, és mindazoknak, akik már korábban megkedvelték, megszerették Magyarország legnépszerűbb írójának lebilincselő regényeit! Ismerje meg Ön is Leslie L. Lawrence titokzatos világát! Kalandra fel! A játék kezdetét vette, a tét egyre csak nő... Vajon ki éri el leghamarabb Khangpa kolostorát, teljesítve küldetését? Legyen Ön az első! Legyen Ön ennek a nem mindennapi expedíciónak a győztese!

Vásárlói vélemények a Sindzse szeme társasjátékról:

„Imádjuk a játékot! Egyszerűen nem tudjuk megunni, mindig találunk benne egy újabb fordulatot! Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Síposné Molnár Gizella, Pécs

„Karácsonyi ajándéknak kaptam a társasjátékot, így még nem bonthattam ki, csak rápillanthattam… meseszép! És milyen nagy! Már alig várom, hogy a fenyő alá kerüljön, és játszhassunk vele családi körben, akár már szenteste! Köszönjük, Laci bácsi!

Kürtös Gábor, Piliscsaba

„A regényt, a Sindzse szemét már olvastam korábban, többször is, így nagyon érdekelt az ebből készült társasjáték. Remek ötlet, hogy egy könyvből egy ilyen készülhet. Szinte már a megjelenéskor beszereztem, és az óta családi körben, baráti körben rengeteget játszunk vele. Megunhatatlan. És nagyon szép. Ilyen szép játéktáblát még nem láttam, a kolostorral, a hó párducokkal… és a dobókocka is különleges, meg a bábuk is. A Sindzse társas a kedvencem, favorit.”

Lepés Márk, Szeged

„Kicsit ódzkodtam a dologtól, hogyan készülhet egy regényből társasjáték, de amikor megvettük és hazavittük már egyszerűbb lett a kép. Mert lehet, készülhet belőle. És nem is akármilyen! Az meg külön jó, hogy olyan is tud játszani a játékkal, aki nem is olvasta a könyvet… én többször olvastam a regényt, de volt olyan játék, nem egy, ahol kikaptam attól is, aki még egy Leslie L. Lawrence regényt sem olvasott! Gratulálok az alkotóknak és Laci bácsinak is persze, nagyon furfangos kis játék ez!

Hemző Lilla, Budapest

„Az én kedvencem is ez a játék, nagyon tetszenek a képek, meg a dobókockák is… és rengeteg jó kérdés van benne! Meg rengeteg találékony szerencsekártya! De jókat rötyögünk játék közben! Igazi élmény ezzel a társassal eltölteni az időt! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Vadas Liliána, Csorna

„Kicsit borsosnak találtam az árát, de hogy meg tudtam rendelni 20 %-al olcsóbban a Könyvtündértől, plusz 8000 Ft felett ingyen kihozzák a rendelést, így azt mondtam rá egye-fene, nézzük meg… Hát, nem csalódtam benne! Nagyon jó! Az első nap öten ültünk neki játszani, majd négy órán át tartott a játék, de végig izgalmas volt! És ami a legjobb benne, én nyertem az első kört! Köszönöm, hogy megalkották ezt a társasjátékot, és köszönöm Lőrincz L. Lászlónak, hogy megalkotta ezt a fantasztikus regényt!"

Brennerné Mihalics Ilona, Szekszárd

"Kedves Könyvtündér! Kis karácsonyi megsúgták, hogy szenteste a fa alatt megtalálom majd a Sindzse szeme társasjátékot… Elmondhatatlanul örülök neki!!! Már alig várom, hogy játszhassunk vele egy nagyot a családommal!!!"

Meggyes Mária, Püspökladány

"Már majdnem megjelenéskor megvettük a társasjátékot, nagyon szeretjük, sokat játszunk vele. Külön jó, hogy a Sindzse szeme könyv, ami benne van a társasban csak így jelent meg, mivel nagy gyűjtője vagyok az LLL könyveknek! Ilyen kiadású könyve meg nem sok rajongónak lesz, lehet, ha minden igaz…! Mi

Szállítási idő: 2 munkanap

Mai aktuális
2017. 11. 21., kedd, Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.
Gyenge eső4 °C, Gyenge eső
Kiemelt ajánlataink
ÉN VAGYOK A KUTYUSOD / EGY BUNDÁS TÁRS NAPLÓJA
MARIA CUCCHI
HALÁLOS MÁSOLAT
DARJA DESOMBRE
MÁRK, A CÁPA / HARAPÓS KÖNYVEK
LAPOZÓ
MESÉK 3 ÉVESEKNEK
VÁLOGATÁS
NAGY FIÚTESTVÉR VAGY
VÁLOGATÁS
BOLEYN ANNA / A LEGHÍRHEDTEBB ANGOL KIRÁLYNÉ
SUSAN BORDO
A ROMANOVOK / AZ UTOLSÓ FELVONÁS
ROBERT K. MASSIE
A KIS JÉZUS SZÜLETÉSE
MESEKÖNYV
IZABELLA / A FRANCIA RETTENTHETETLEN
COLIN FALCONER
KREATÍV NAPLÓK: SZÉPSÉG / TIPPEK, ÖTLETEK, VÁZLATOK
VÁLOGATÁS
ÜNNEPI DÍSZEK / LAPRÓL LAPRA
LAPOZÓ
VARÁZSLATOS ÜNNEPEK
MESEKÖNYV
BABAALBUM / KISLÁNY
VÁLOGATÁS
LÁNGELMÉK - A NAGY RABLÁS
JEFF DIAMANT
SZÁLLÍTÓESZKÖZÖK / ISMERD MEG!
VÁLOGATÁS
A BOROSTYÁN ŐRZŐJE
FREDA LIGHTFOOT
LAKTÓZMENTES ÉTELEK / A GYÓGYÍTÓ SZAKÁCS
CSIGÓ ZITA, KOCSIS BÁLINT
ÉTELEK / ISMERD MEG!
VÁLOGATÁS
MARADJ ERŐS! / LE TUDOD GYŐZNI MINDAZOKAT, AKIK TERRORIZÁLNAK VAGY MÁS MÓDON ELNYOMNAK
NICK VUJICIC
UTÓPIATERVEZET / COVERT-ONE 10.
ROBERT LUDLUM, KYLE MILLS
A SZIVÁRVÁNYSZÜRKE
MONICA CARROT
33 TAPAS / LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
CSIGÓ ZITA, KOCSIS BÁLINT
A VILLA
ROSANNA LEY
A GYŰLÖLET FÁJA I-II.
LESLIE L. LAWRENCE
BOURNE BOSSZÚJA
ROBERT LUDLUM, ERIC VAN LUSTBADER
A KÖRÖMVIRÁGOS SÁL
SUSAN MEISSNER
APÁD, ANYÁD IDE LŐJÖN! 2. kiadás / PUHA
VAVYAN FABLE
HANNAH ÉS A FELFÖLDI / VÖRÖS RÓZSA TÖRTÉNETEK
SABRINA YORK
A MENNYEI JERUZSÁLEM SZELLEME
DARJA DESOMBRE
HALÁLOS KERINGŐ / TÁNCPARKETTKRIMI 2.
ELLA BARRICK
HŰVÖSVÖLGYI SULI 7.
MAROS EDIT
GOODBYE, PICCADILLY / OTTHON ÉS A FRONTON, 1914
CYNTHIA HARROD-EAGLES
ARANY OROSZLÁN
WILBUR SMITH
A DÁN LÁNY
DAVID EBERSHOFF
KLEOPÁTRA / A NÍLUS LÁNYA
COLIN FALCONER
NEM MÚLÓ KORSZAKOM
ŐSZI RÓBERT
SZEMENSZEDETT SZERELEM / VÖRÖS RÓZSA TÖRTÉNETEK 1.
SZÁNTAI ANDA
A LÁNY HÉT NÉVVEL / SZÖKÉSEM ÉSZAK-KOREÁBÓL
HYEONSEO LEE
MAGÁNÜGY
CSÁKI JUDIT - ALFÖLDI RÓBERT
A SULI RÉMEI - A RÉMEK SULIJA 3. / GYÖNGYVÉR ÉS A VÉRFORRALÓ
ARDATI LILI
ÚJJÁSZÜLETÉS
STEPHEN KING
B ÉPÜLET 3. - TOMI NAGY TITKA / HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM
SZÁNTAI ZITA
ZENDÜLŐK KIRÁLYSÁGA
COLIN FALCONER
HŰTŐMÁGNES - LESLIE L. LAWRENCE
HŰTŐMÁGNES
HŰTŐMÁGNES - HŰVÖSVÖLGYI SULI
HŰTŐMÁGNES
VIAGRA-NAPLÓ
BARBARA ROSE BROOKER
SZELLEMEKKEL SUTTOGÓ / KARANTÉNSZOBA
STEVEN PIZIKS
A SIVATAG ISTENE
WILBUR SMITH
VAVYAN FABLE KERÁMIABÖGRE/ FEHÉR SZÍNŰ, ÁLMOK TENGERE MINTÁZAT
NINCS
MAGYARORSZÁG TÚRAÚTVONALAI - BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE / TÚRÁZÓK NAGYKÖNYVE
DR. NAGY BALÁZS
VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK / MAGYAR IDÉNY SZERINT
KOCSIS BÁLINT, CSIGÓ ZITA
AZ ÉLET VIRÁGOS OLDALA
MARY KAY ANDREWS
LUCA PIHEN
LŐRINCZ JUDIT LÍVIA
MR. ROSENBLUM LISTÁJA
NATASHA SOLOMONS
SZEDERKE - A MEGMENTŐ / RÉT-VÖLGYI PÓNIK
CHE GOLDEN
CHARLIE MERRICK ÉS A KÍVÜLÁLLÓK
DAVE COUSINS
A JÉGBE FAGYOTT SÁRKÁNY KOLOSTORA I-II.
LESLIE L. LAWRENCE
VISSZA AZ ÉLETBE
DR. JIM B. TUCKER
SOMERSET
LEILA MEACHAM
A HERCEGNŐK VILÁGA / BÚJÓCSKÁZÓ KÉPEK
LAPOZÓ
MEZÍTLÁB
ELIN HILDERBRAND
GASZTRO AJÁNDÉKOK, MINDEN ALKALOMRA
CSIGÓ ZITA, KOCSIS BÁLINT, SZELECZKY-TAKÁCS VIKTÓRIA
JÓZSEF TÖRTÉNETE / BIBLIAI MESEKÖNYVEK
LAPOZÓ
HALÁLOS
SANDRA BROWN
33 SALÁTA MINDENKORRA / LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
CSIGÓ LÁSZLÓ, MENG TÜNDE
MR. DARCY NYOMÁBAN / GIMIS VERZIÓ
ERIN BUTLER
33 SALÁTA MINDENKORRA / LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
CSIGÓ LÁSZLÓ, MENG TÜNDE
CANDLEFORDI KISASSZONYOK
FLORA THOMPSON
A TŰZ ÉS JÉG VILÁGA / A TRÓNOK HARCA ÉS WESTEROS ISMERETLEN HISTÓRIÁJA
E. GARCÍA JR., GEORGE R. R. MARTIN
A SZERETET PRÓFÉTÁJA
KHALIL GIBRAN
HIÁNYZOL
LOUISE DOUGLAS
SZIKOMORFÁN SZÜLETTEM
EDWARD KELSEY MOORE
CSÓK ÉS SZÁJFÉNY
KATIE D. ANDERSON
A SULI RÉMEI - A RÉMEK SULIJA 2. / GYÖNGYVÉR ÉS A VÉRLÁZÍTÓK
ARDATI LILI
AZ ESTI KÖDÖK KERTJE
TAN TWAN ENG
A TŰZ ÉS JÉG DALA NAPTÁR 2015.
GEORGE R. R. MARTIN
HŰVÖSVÖLGYI SULI 5.
MAROS EDIT
AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG KÜSZÖBÉN / ÉVSZÁZAD-TRILÓGIA 3.
KEN FOLLETT
A SIVATAG ISTENE
WILBUR SMITH
TELJES MEGTISZTULÁS / A HATÁSOS MÉREGTELENÍTÉS TITKAI
JERRY LEE HUTCHENS
A SULI RÉMEI - A RÉMEK SULIJA 1. / GYÖNGYVÉR ÉS LIDÉRCVÁR
ARDATI LILI
33 PARTISÜTEMÉNY / LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
KEREKES SÁNDOR
A LOVAK TESTBESZÉDE
SUSAN MCBANE
KUTYA-TESTBESZÉD / 100 JEL ÉS JELENTÉSÜK, HOGY ÉRTSÜK ŐKET
TREVOR WARNER
AZ ÉJSZAKA DOKTORA
LŐRINCZ L. LÁSZLÓ
NAGY KATALIN / EGY ASSZONY PORTRÉJA
ROBERT K. MASSIE
A TEMETÉS
COURTNEY COLLINS
SZELLEMEKKEL SUTTOGÓ / A BOSSZÚ
DORANNA DURGIN
B ÉPÜLET 1. - VIVI ÉS A RÓMEÓK / HŰVÖSVÖLGYI GIMNÁZIUM
SZÁNTAI ZITA
KRISTÁLYOK KERTJE
AMANDA QUICK
ÉDES, MINT A BŰN / KEMÉNY
VAVYAN FABLE
EMLÉKÖRVÉNYEK
TILLY BAGSHAWE, SIDNEY SHELDON
RETRO - ÚJRATÖLTVE / GYEREKKORUNK ÍZEI ÉS ÚJRAGONDOLT VÁLTOZATAIK EGY SZAKÁCSKÖNYVBEN
CSIGÓ ZITA, SZALISZNYÓ TIBOR, KOCSIS BÁLINT
FÜSTFÜGGÖNY
SANDRA BROWN
likeikon